Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Γιώργος Μουλκιώτης: «Στην Βουλή η διαμαρτυρία των εμπορικών, επαγγελματικών και επιστημονικών συλλόγων Επαρχίας Λιβαδειάς για το φορολογικό νομοσχέδιο»

 


Ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης, με κοινοβουλευτική παρέμβαση – αναφορά προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ζητά την άμεση διευθέτηση και ικανοποίηση των θέσεων των εμπορικών, επαγγελματικών και επιστημονικών συλλόγων Επαρχίας Λιβαδειάς.

Με την παρέμβασή του, ο βουλευτής προωθεί στον αρμόδιο Υπουργό το Ψήφισμα του Εμπορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, του Δικηγορικού Συλλόγου Λιβαδειάς, του Ιατρικού Συλλόγου Λιβαδειάς, του Σωματείου Ταξί Λιβαδειάς, του Συλλόγοθ «Νέα Εστίαση» Λιβαδειάς, του Συλλόγου Φυσικοθεραπευτών Λιβαδειάς, του Συλλόγου Λογιστών Επαρχίας Λιβαδειάς, της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών Επ. Λιβαδειάς, του Σωματείου Εργολάβων Υδραυλικών Λιβαδειάς, του Σωματείου Αρτοποιών Επ. Λιβαδειάς, του Σωματείου Εργοληπτών Εγκαταστατών Ηλεκτρολόγων, του Σωματείου Ψυκτικών Βοιωτίας, της Ένωσης Εμπόρων Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Ορχομενού, του Σωματείου Επισκευαστών Αυτοκινήτων Λιβαδειάς και του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών – PALSO Νομού Βοιωτίας για το φορολογικό νομοσχέδιο. 

Όπως επισημαίνεται από τον Γιώργο Μουλκιώτη, οι εμπορικοί, επαγγελματικοί και επιστημονικοί σύλλογου της Επαρχίας Λιβαδειάς εκφράζουν την πλήρη αντίθεσή του στο προωθούμενες φορολογικές ρυθμίσεις, τονίζοντας ότι «η φορολόγηση με βάση τεκμαρτό εισόδημα […] όχι μόνο δεν καταπολεμά τη φοροδιαφυγή […], αλλά οδηγεί σε αφανισμό τη μεσαία τάξη». 

Επιπλέον, αναφέρεται ότι «η Κυβέρνηση δείχνει ότι αγνοεί την πραγματικότητα που βιώνει η πλειοψηφία των εμπόρων, των ελεύθερων επαγγελματιών και των επιστημόνων, μετά από τη δεκαετή μνημονιακή περίοδο, την υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας, την ενεργειακή κρίση και τη συνεχή αύξηση των τιμών και του πληθωρισμού». 

Τέλος, υπογραμμίζεται ότι «η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής προϋποθέτει έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ όλων των φορέων, με στόχο ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα λαμβάνει υπόψιν τις πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τις ιδιαιτερότητες κάθε επαγγέλματος καθώς επίσης θα έχει ως βάση τη συνεισφορά έκαστου, ανάλογα με τις δυνάμεις του».

Κατόπιν αυτών, αιτείται η άμεση απόσυρση του φορολογικού νομοσχεδίου. 

Ο Γιώργος Μουλκιώτης αναγνωρίζει ως απόλυτα αιτιολογημένες, εύλογες και δίκαιες τις θέσεις των εμπορικών, επαγγελματικών και επιστημονικών συλλόγων Επαρχίας Λιβαδειάς και ζητά την άμεση ικανοποίησή τους με την απόσυρση του εν λόγω νομοσχεδίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: