Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δήμου Λεβαδέων σχετικά με τις ανησυχίες και τις ανάγκες του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΚ.Ψ.Υ.Ε και των εργαζομένων των Δομών Ψυχικής Υγείας Λιβαδειάς

 


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων κατά τη συνεδρίαση του την Τρίτη 7/11/202322 εξέδωσε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα σχετικά με τις ανησυχίες και τις ανάγκες του Συλλόγου Εργαζομένων του ΕΚΕΨΥΕ και των εργαζομένων των Δομών Ψυχικής Υγείας Λιβαδειάς:

« Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λεβαδέων  εγκρίνει το ψήφισμα διαμαρτυρίας αναγνωρίζοντας τις ανησυχίες  και τις ανάγκες του Συλλόγου Εργαζομένων του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. και των εργαζόμενων των Δομών Ψυχικής Υγείας Λιβαδειάς για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο φορέας αυτός.

Διεκδικούμε :

1. Να συμπεριληφθεί το Ε.ΚΕ.ΨΥ.Ε στον άμεσο προγραμματισμό προσλήψεων με έγκριση των. 41 θέσεων για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού μέσω Α.Σ.Ε.Π. 4 στο ΕΚΕΨΥΕ, που είχαν ήδη εγκριθεί από το Υπουργείο Υγείας κατά την προηγούμενη διακυβέρνηση της Ν.Δ.

2. Να ενταχθεί το Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. στη νομοθεσία για το επικουρικό προσωπικό, όπως ισχύει για τους άλλους φορείς παροχής δημοσίων υπηρεσιών υγείας (π.χ νοσοκομεία και ΚΨΥ νοσοκομείων).

3. Να αυξηθεί ο προϋπολογισμός του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε., ώστε να ενσωματωθεί n καταβολή του επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας και οι αναγγελθείσες αυξήσεις σε μισθούς.

4. Να επανεξεταστεί η χορήγηση του ανθυγιεινού επιδόματος για ομάδες εργαζομένων του Φορέα που δεν εντάχθηκαν, ενώ βάσει αντικειμένου εργασίας το δικαιούνται (27 άτομα που εργάζονται με ασθενείς, και ιδίως προσωπικό των Οικοτροφείων).

5. Ολοκλήρωση της τροποποίησης του Οργανισμού του Ε.ΚΕ.Ψ.Υ.Ε. που βρίσκεται σε εκκρεμότητα.» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: