Σάββατο 11 Νοεμβρίου 2023

Η Xειροτονία του Επισκόπου Τανάγρας κ. Αποστόλου από τον Μακαριώτατο Στον Καθεδρικό Ιερό Ναό Αθηνών τελέσθηκε σήμερα Σάββατο 11 Νοεμβρίου ε.ε., η Χειροτονία του νέου  Επισκόπου Tανάγρας κ. Αποστόλου από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο, ενώ συλλειτούργησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Mονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Θηβών, Λεβαδείας & Αυλίδος κ. Γεώργιος, Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος & Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, Φθιώτιδος κ. Συμεών και Θεσσαλονίκης κ. Φιλόθεος.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο, παρέστησαν συμπροσευχόμενοι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κηφισίας κ. Κύριλλος, Γλυφάδας κ. Αντώνιος, Γόρτυνος κ. Νικηφόρος, Παραμυθίας κ. Σεραπίων, Φλωρίνης κ. Ειρηναίος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, Ταλαντίου κ. Επιφάνιος και Θεσπιών κ. Παύλος.

Το παρών, έδωσαν επίσης,  ο πρώην υπηρεσιακός Πρωθυπουργός κ. Ιωάννης Σαρμάς, πολιτικοί, τοπικές αρχές, κλήρος και λαός.Στον χειροτονητήριο λόγο του, ο νέος Επίσκοπος Τανάγρας κ. Απόστολος, αφού εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς το πρόσωπο του Μακαριωτάτου για την εμπιστοσύνη και την στήριξη που του έδειξε, ευχαρίστησε τους Ιεράρχες της Εκκλησίας της Ελλάδος που με  την τιμία ψήφο τους τον εξέλεξαν Επίσκοπο Τανάγρας, ενώ αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στην ιδιαίτερη τιμή, αλλά και στην μεγάλη ευθύνη της Αρχιερωσύνης που από σήμερα φέρει.

Ακολούθως, ο Μακαριώτατος, απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα Επίσκοπο, μεταξύ άλλων, υπογράμμισε: «Πριν από ένα μήνα με πρότασή μου η Ιεραρχία της Εκκλησίας σε εξέλεξε Επίσκοπο. Σήμερα αναλαμβάνεις το πιο υψηλό λειτούργημα που υπάρχει στην Εκκλησιαστική ζωή, εκείνο του Επισκόπου.»

Σε άλλο σημείο, ο Aρχιεπίσκοπος σημείωσε, ότι «πολλοί άνθρωποι από τον εκκλησιαστικό, διπλωματικό, επιστημονικό, πολιτικό και επιχειρηματικό κόσμο, λειτούργησαν ως καλοί αγγελιοφόροι μιλώντας σε μένα για εσένα επαινετικά. Aπό σήμερα αναλαμβάνεις την πιο καίρια αποστολή στην Εκκλησία που δεν μοιάζει με τις προηγούμενες. Η αποστολή αυτή μπορεί να εμπνεύσει όλες τις επιμέρους αποστολές σου, προσφέροντάς σου τη διάκριση, που όλοι χρειαζόμαστε».

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο νέος Επίσκοπος μοίρασε το αντίδωρο στο εκκλησίασμα, ενώ δέχθηκε τις ευχές κλήρου και λαού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: