Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023

Ο διεθνούς φήμης Έλληνας καθηγητής και Ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής "μάγεψε" με τις γνώσεις του το κοινό της Λιβαδειάς - Συνεχίζεται η σπουδαία πρωτοβουλία των διαλέξεων "Ταξιδεύοντας μέσα στο ηλιακό μας σύστημα"

 



Ο διεθνούς φήμης Έλληνας καθηγητής και Ακαδημαϊκός Σταμάτης Κριμιζής ξεκίνησε τη Κυριακή 12 Νοεμβρίου στην κατάμεστη αίθουσα της Εστίας Μητέρας στη Λιβαδειά τη σειρά των 6 διαλέξεων που οργανώνει η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς, η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Βοιωτίας και οι Φίλοι της Βιβλιοθήκης Λιβαδειάς για την περίοδο Νοέμβριο 2023 - Απρίλιο 2024.




Ο κ. Κριμιζής παρουσίασε τις προσωπικές του εμπειρίες στην προετοιμασία μιας σειράς διαστημικών αποστολών, τους στόχους τους και τον τρόπο που συλλέγουν και μας στέλνουν τις μετρήσεις τους τα όργανα που μεταφέρει στο διάστημα ο δορυφόρος. Μίλησε κυρίως για τις διαστημικές αποστολές Voyager I και ΙΙ, Messenger και Cassini και τις παρομοίασε σαν ένα ταξίδι σε αχαρτογράφητους δρόμους για την απόκτηση νέας γνώσης. Αναφέρθηκε στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ομάδες που θα ετοιμάσουν μια διαστημική αποστολή, τις καινοτομίες που χρειάζονται να γίνουν και πως αργότερα αυτές οι καινοτομίες θα μετατραπούν σε συσκευές που χρησιμοποιούμε όλοι στην καθημερινή μας ζωή.




Τη διάλεξη παρακολούθησε πλήθος από μαθητές και μαθήτριες από τα Γυμνάσια και Λύκεια της ευρύτερης περιοχής του Νομού μας αλλά και όμορων νομών! Ο κ. Κριμιζής μίλησε για τα κυρία χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει μια νέα ή ένας νέος για να χτίσει μια πετυχημένη καριέρα και να αξιοποιήσει τις ευκαιρίες που θα του παρουσιαστούν. Η ομιλία ενθουσίασε τους παρευρισκόμενους, που όρθιοι για αρκετά λεπτά χειροκροτούσαν τον ομιλητή. Η συζήτηση που ακολούθησε ήταν πολύ ενδιαφέρουσα, και μια μεγάλη ομάδα μαθητών και μαθητριών πλησίασε τον κ. Κριμιζή για να τον γνωρίσει από κοντά και να συνεχίσει τη συζήτηση μαζί τους με περισσότερες ερωτήσεις.






Η Βιβλιοθήκη Λιβαδειάς ευχαριστεί θερμά τους κ. Βλάχο και κ. Κριμιζή, τους συνδιοργανωτές, τους συνεργάτες και υποστηρικτές, τους χορηγούς επικοινωνίας, τον Δαμιανό Μωραΐτη για τη φωτογράφιση, αλλά και όλους όσους και όσες τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΔΙΑΛΕΞΗ 10 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ ΜΩΡΑΪΤΗΣ -

 ΠΗΓΗ: ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια: