Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Γιώργος Μουλκιώτης: «Στην Βουλή η διαμαρτυρία του Δικηγορικού Συλλόγου Λεβαδείας για το φορολογικό νομοσχέδιο»

 


Ο βουλευτής Βοιωτίας, Γιώργος Μουλκιώτης, με κοινοβουλευτική παρέμβαση – αναφορά προς τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών ζητά την άμεση διευθέτηση και ικανοποίηση των θέσεων του Δικηγορικού Συλλόγου Λεβαδείας.

Με την παρέμβασή του, ο βουλευτής προωθεί στον αρμόδιο Υπουργό την διαμαρτυρία του Δικηγορικού Συλλόγου Λεβαδείας για το φορολογικό νομοσχέδιο. 

Όπως επισημαίνεται από τον Γιώργο Μουλκιώτη, ο Δικηγορικός Σύλλογος Λεβαδείας εκφράζει την πλήρη αντίθεση στην επιλογή της Κυβέρνησης, «στο όνομα της δήθεν καταπολέμησης της φοροδιαφυγής» της οριζόντιας φορολογικής επιβάρυνσης των ελεύθερων επαγγελματιών, των επιστημόνων και των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η οποία «θα οδηγήσει μαθηματικά ένα μεγάλο τμήμα του ενεργού οικονομικά πληθυσμού, που αποτελεί ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας, τη μεσαία τάξη, σε αναγκαστικό κλείσιμο βιβλίων και βίαιη έξοδο από την επαγγελματική δραστηριότητα».  

Επιπλέον, τονίζεται ότι «η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής προϋποθέτει έναν ουσιαστικό διάλογο μεταξύ όλων των φορέων, με στόχο ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα που θα λαμβάνει υπόψιν τις πραγματικές συνθήκες ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και τις ιδιαιτερότητες κάθε επαγγέλματος και θα έχει ως βάση τη συνεισφορά έκαστου στα δημόσια βάρη ανάλογα με τις πραγματικές δυνάμεις του και όχι με “τεκμαρτά” ανύπαρκτα εισοδήματα».

Ακόμα, υπενθυμίζεται ότι η Κυβέρνηση, «την ίδια στιγμή που εφαρμόζει αυτήν την φοροεπιδρομή ενάντια στους ελεύθερους επαγγελματίες, τους επιστήμονες και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αφήνει στο απυρόβλητο τις εταιρίες που εμφανίζουν ζημιές για πολλά χρόνια, καθώς επίσης και τομείς όπως, επί παραδείγματι, τα καύσιμα, τα μερίσματα και η συγκέντρωση κεφαλαίου». 

Ο Γιώργος Μουλκιώτης αναγνωρίζει ως απόλυτα αιτιολογημένες, εύλογες και δίκαιες τις θέσεις του Δικηγορικού Συλλόγου Λεβαδείας και ζητά την άμεση ικανοποίησή τους με την απόσυρση του εν λόγω φορομπηχτικού νομοσχεδίου.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: