Δευτέρα 1 Αυγούστου 2022

Δωρεά αυτοκινήτου από την ΕlvalHalcor προς το Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς


 Ένα νέο επιβατικό αυτοκίνητο προσέφερε σήμερα η Halcor, τομέας διέλασης χαλκού και κραμάτων της  ElvalHalcor στο Γενικό Νοσοκομείο Λιβαδειάς (ΓΝΛ) για την κάλυψη των λειτουργικών  αναγκών του.

Ο κ. Αθανάσιος Τσαντήλας, Διοικητής του ΓΝΛ παραλαμβάνοντας σήμερα το αυτοκίνητο από τις εγκαταστάσεις της ElvalHalcor στα Οινόφυτα Βοιωτίας ευχαρίστησε τον κ. Πάνο Λώλο, Γενικό Διευθυντή της Halcor, τονίζοντας ότι «Η ElvalHalcor βρίσκεται πάντα κοντά όχι μόνο στο Νοσοκομείο μας αλλά και στην κοινωνία, τους πολίτες της Λιβαδειάς και τις οικογένειές τους, καθώς ο σκοπός της δωρεάς αυτού του αυτοκινήτου είναι για να μεταφέρει σχεδόν καθημερινά φιάλες αίματος και δείγματα στο Εθνικό Κέντρο Αιμοδοσίας, φάρμακα και αποτελέσματα εξετάσεων. Η Εταιρία σας, για μια ακόμη φορά  ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας και μας στήριξε, κι έτσι σήμερα με ιδιαίτερη χαρά παραλαμβάνουμε αυτό  το νέο αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει το παλιό το οποίο είναι πλέον εκτός λειτουργίας.»

Από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Μαυραγάνης, Διευθυντής Στρατηγικού Σχεδιασμού της Halcor, εξέφρασε την ικανοποίηση της Εταιρίας να συνδράμει στο έργο του Νοσοκομείου με την δωρεά  αυτού του αυτοκινήτου και επιβεβαίωσε τη δέσμευση της ElvalHalcor για  συνεχή στήριξη  της τοπικής κοινωνίας,  συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση τόσο πάγιων όσο και έκτακτων αναγκών.


Η ElvalHalcor πάντα στο πλευρό της τοπικής και της ευρύτερης κοινωνίας, δίνει δυναμικά το “παρών” σε κάθε έκτακτη ανάγκη. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η πανδημία, όπου πραγματοποίησε δωρεά ύψους 400.000 ευρώ σε νοσοκομειακό εξοπλισμό και αναλώσιμα για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, καθώς και δωρεά δύο πλήρως εξοπλισμένων θέσεων ΜΕΘ στο Γενικό Νοσοκομείο Θήβας. Στο ίδιο νοσοκομείο, τον Ιανουάριο, η Elval, Τομέας Έλασης Αλουμινίου της ElvalHalcor πραγματοποίησε  αντίστοιχη δωρεά ενός αυτοκινήτου για την κάλυψη των λειτουργικών του αναγκών. Παράλληλα, οι ετήσιες  δαπάνες της Εταιρίας  σε προληπτικές δράσεις για την προστασία των εργαζόμενων και των συνεργατών της από την πανδημία, ξεπερνούν τα 3,4 εκατ. ευρώ. Επιπρόσθετα, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές στη Β. Εύβοια, η Εταιρία συμβάλει με 500.000 ευρώ στην αποκατάσταση των πυρόπληκτων περιοχών και τη στήριξη των κατοίκων τους.

Η ElvalHalcor σήμερα είναι ένας από τους μεγαλύτερους εργοδότες στην τοπική κοινωνία, από όπου προέρχεται το 56% των εργαζομένων της. Ενδεικτικά σημειώνεται ότι κάθε θέση εργασίας στην ElvalHalcor δημιουργεί άλλες έξι στο σύνολο της οικονομίας στη χώρα. Παράλληλα το κοινωνικό προϊόν της Εταιρίας ανέρχεται σε 460 εκατ. ευρώ αντιπροσωπεύοντας 0,5% του ΑΕΠ της χώρας σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη του ΙΟΒΕ .

Δεν υπάρχουν σχόλια: