Πέμπτη 11 Αυγούστου 2022

«Local Band Festival»- Διήμερο Μουσικό Φεστιβάλ στην Πλατεία Αταλάντης

 


Ο Δήμος Λοκρών, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και ο Ο.Π.Α.ΣΤ.Ε συνδιοργανώνουν την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Αυγούστου 2022, το διήμερο Μουσικό Φεστιβάλ «Local Band Festival». Σκοπός του Φεστιβάλ είναι να εξελιχθεί και να αναδειχθεί η μουσική σκηνή της Στερεάς Ελλάδας με αλληλέγγυα μέσα. Το Φεστιβάλ θα λάβει χώρα στην κεντρική πλατεία Αταλάντης με ώρα έναρξης και τις δύο ημέρες στις 21:00 και ελεύθερη είσοδο.

Ακολουθεί συνοπτική παρουσίαση των μουσικών σχημάτων κατά σειρά εμφάνισης στο Μουσικό Φεστιβάλ.

 

16 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ

 

Τα αδέρφια Μαρία και Στάθης Ορφανίδης ξεκίνησαν τη μουσική τους πορεία πριν από δύο χρόνια με ζωντανές εμφανίσεις, ως αυτόνομο σχήμα ή σε συνεργασία με άλλα σχήματα, καλύπτοντας ευρύ φάσμα της μουσικής σκηνής, δείχνοντας ιδιαίτερη αγάπη στη ροκ και έντεχνη μουσική.

 

Οι NOX DIE είναι ένα τριμελές συγκρότημα από την Αταλάντη. Δημιουργήθηκε το Μάη του 2011. Με ένα μεγάλο ρεπερτόριο άνω των 170 κομματιών και έχοντας δώσει πάνω από 90 lives σε μεγάλες αλλά και μικρότερες πόλεις και φεστιβάλ της κεντρικής Ελλάδας, επιμένουν σε ήχους classic rock, hard rock, blues rock, pop rock και heavy metal, με covers αγγλόφωνων και ελληνόφωνων συγκροτημάτων καθώς επίσης και κάποιων διασκευών αλλά και αρκετών δικών τους original κομματιών.

 

Ο Ηλίας Σκούρας το καλοκαίρι του 2010 καθώς ετοίμαζε την πρώτη του δουλειά έπαιξε στο Φεστιβάλ Οίτης με Θάνο Μικρούτσικο και τον Χρήστο Θηβαίο. Το 2014-2015 εμφανίστηκε σε πολλά unplugged lives στην Αθήνα, καθώς και σε όλη την Ελλάδα με τον Κώστα Παρίσση (Υπόγεια Ρεύματα) και το καλοκαίρι του 2015 έπαιξε με τη μπάντα του στο 4ο Φεστιβάλ Αρβανίτσας τη 2η μέρα με Μίλτο Πασχαλίδη και Γιάννη Χαρούλη και παρουσίασε την 1η του δουλειά με γενικό τίτλο «Χαβάς Και Ανασφάλεια Στη Χώρα Των Θαυμάτων». Το καλοκαίρι του 2016 άνοιξε τη συναυλία των Χαΐνηδων στην Αταλάντη. Συνέχισε την πορεία του σε όλη την Ελλάδα με unplugged lives, παίζοντας ανά διαστήματα support με Μάνο Πυροβολάκη και Λεωνίδα Μπαλάφα, και επί covid εποχή, δημιούργησε τη 2η του δουλειά με γενικό τίτλο «Κίνδυνος Εξόδου», σε συνεργασία με τον Δημήτρη Λάππα στο μουσικό μέρος, Δημήτρη Μυστακίδη και Μάκη Σεβίλογλου στο ερμηνευτικό, και  στο στιχουργικό τον Γιώργο Γκανέλη, την Αλέκα Σαφάκα και τον Μιχάλη Φλυντζάνη.

 

17 ΑΥΓΟΎΣΤΟΥ

 

Οι Periffilion είναι μια νεοσύστατη τετραμελής μπάντα, αποτελούμενη από μουσικούς με εμπειρία στις live εμφανίσεις και τον σκληρό ήχο. Με σημείο συνάντησης την Αταλάντη, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους για να μας ταξιδέψουν στο χώρο και το χρόνο, με ένα instrumental set που ξεχειλίζει riffs από τα 70s μέχρι το σήμερα, και από το metal μέχρι την ψυχεδελική rock.

 

Οι Dog In The Fog μόλις κυκλοφόρησαν το πρώτο τους EP και φέρνουν τον νέο ήχο και σε ταξιδεύουν από την Αθήνα - όπου βρίσκεται η βάση τους - στα underground bar του Λονδίνου! Η φρέσκια μπάντα της alternative rock σκηνής που δίνει το παρόν για αυτούς που ψάχνουν το διαφορετικό!

 

Τα Ανόθευτα Όνειρα δημιουργήθηκαν το 2015 στη Λιβαδειά Βοιωτίας και αποτελούν έντεχνο - ροκ συγκρότημα απαρτιζόμενο από πέντε μέλη με καταγωγή από τη Λιβαδειά. Οι ήχοι τους κινούνται στη ζώνη της ελληνικής έντεχνης και ροκ μουσικής, ενώ δε λείπουν και οι διασκευές πολλών γνωστών κομματιών και οι προσωπικές τους δημιουργίες. Τα εφτά χρόνια δραστηριοποίησης τους στο χώρο της μουσικής έχουν συμμετάσχει σε πολλά τοπικά φεστιβάλ, όπως τα Underground Festivals και το Rock Festival στο Ανοιχτό Θέατρο Κρύας, το Αντιναρκωτικό Φεστιβάλ Λιβαδειάς, ενώ μετρούν αρκετές live εμφανίσεις  στο ενεργητικό τους σε διάφορες μουσικές σκηνές της πόλης τους αλλά και της Αθήνας. Το περσινό καλοκαίρι κατόπιν πρόσκλησης της ελληνικής πρεσβείας συμμετείχαν ως βασική μπάντα στο Φολκλορικό Φεστιβάλ Αργυροκάστρου και Χιμάρας Αλβανία και φέτος συμμετείχαν στο πρώτο Καλοκαιρινό Φεστιβάλ Λιβαδειάς ‘’Town by the river festival’’ κατόπιν πρόσκλησης του συλλόγου «Αναπνοή».

 

Το Μαγικό Λεωφορείο ξεκίνησε το ταξίδι του στην ελληνόφωνη rock το 2017. Έκτοτε μετράει χιλιόμετρα και συναυλίες σε πολλά μέρη της χώρας, έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με κάποια απ’ τα γνωστότερα ονόματα της σκηνής (όπως Ενδελέχεια, Magic de Spell, Κίτρινα Ποδήλατα, Κώστας Παρίσσης κ.ά.). Φέτος ηχογράφησε και κυκλοφορεί τον πρώτο του δίσκο με τίτλο “Το Κάστρο”.

 

“…στο παραμύθι του μυαλού και των αισθήσεων

μέσα στη Χώρα του Ποτέ ταξιδευτές…”

 

 Την 1η Σεπτεμβρίου 2021, οι The Magic Bus κυκλοφορούν τον ντεμπούτο ολοκληρωμένο δίσκο τους με τίτλο «Το Κάστρο»! Διαβείτε τις πύλες του και απολαύστε ένα ταξίδι γεμάτο αγνό rock, ιδιαίτερες θεματικές και δυναμικές συνθέσεις!

Δεν υπάρχουν σχόλια: