Τετάρτη 10 Αυγούστου 2022

Πλουτάρχεια 2022 - Θεατρική παράσταση "Φόνισσα" του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη- ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022, ώρα 21:00 - Προαύλειος χώρος Μουσείου Εικονικής Πραγματικότητας στη Χαιρώνεια- ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ


ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

«ΦΟΝΙΣΣΑ» του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη
ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2022, ώρα 21:00
Προαύλειος χώρος Μουσείου Εικονικής Πραγματικότητας στη Χαιρώνεια
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Ο Οργανισμός Ελληνικού Θεάτρου ΑΙΧΜΗ, με τη σύγχρονη σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Νικολαΐδη επιχειρεί να αναδείξει μέσω της θεατρικής τέχνης ένα από τα αριστουργήματα της νεοελληνικής γραμματείας.
Ο Παπαδιαμάντης, αυτός ο λιτός ιερομόναχος του λόγου και της σκέψης. Αυτός ο μοναδικός δάσκαλος των Ελληνικών Γραμμάτων που ο ίσκιος του σκεπάζει και οδηγεί τη φαντασία μας μετατρέποντας την σε εικόνες και έννοιες που οδηγούν τον άνθρωπο σε διαλείμματα υψηλής αισθητικής.
Η «Φόνισσα» μετατρέπει τον κοινωνικό της τρόμο σε πράξεις παράλογης δικαιοσύνης, ακολουθώντας τις εσωτερικές της φωνές και τα αισθήματα περί δικαίου, για το τέλος μιας άθλιας καθημερινότητας των ταπεινών και κατατρεγμένων γυναικών. Βασικός πρωταγωνιστής είναι η ίδια η κοινωνία και κυρίως η κοινωνική αδικία.
Η «Φόνισσα» αυτή η γυναίκα σύμβολο, η πολυσυζητημένη ηρωίδα του «κυρ Αλέξανδρου», εγκαταλείπει τον μάταιο αγώνα της για Λύτρωση και παραδίδεται στο «Υδωρ το Εξιλαστήριον» όπως το χαρακτηρίζει ο Παπαδιαμάντης, βρισκόμενη εις το μέσον της Θείας και της Ανθρώπινης Δικαιοσύνης.
Παίζουν: Φραγκογιαννού: Φωτεινή Φιλοσόφου, Αφηγητής(Παπαδιαμάντης): Γιάννης Νικολαϊδης, Δελχαρώ: Χριστίνα Σιώμου, Αμέρσα: Βούλα Κώστα, Γαμπρός: Νίκος Γιάννακας, Χωροφύλακας; Γιάννης Τσιώμου

Δεν υπάρχουν σχόλια: