Τρίτη 30 Αυγούστου 2022

Life Skills: Ξεκινάει ο 2ος κύκλος δίμηνης αμειβόμενης πρακτικής άσκησης - Άνοιξαν οι αιτήσεις συμμετοχής για περισσότερες από 15 θέσεις από το British Council

 


Το επιτυχημένο πρόγραμμα Life Skills που εκπονείται από το British Council με χρηματοδότηση της HSBC, ανοίγει για δεύτερη φορά τις πόρτες του ώστε να υποδεχθεί νέους (ηλικίας 18-30 ετών) που φιλοδοξούν να ανακαλύψουν την κοινωνική πλευρά της εργασίας, μέσω της απασχόλησης τους στον δυναμικά αναπτυσσόμενο τομέα της κοινωνικής οικονομίας.  Στο πρόγραμμα του δεύτερου κύκλου παίρνουν μέρος φορείς κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας, καθώς και μικρομεσαίες επιχειρήσεις με κοινωνικό αντίκτυπο από όλη την Ελλάδα όπως Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Φλώρινα, Καλαμάτα και Βόλο.

Οι καινούριοι συμμετέχοντες έχουν την ξεχωριστή ευκαιρία να εργαστούν στο χώρο των κοινωνικών επιχειρήσεων, εξ’ αποστάσεως αλλά και συνδυαστικά. Όπως και στον επιτυχημένο πρώτο κύκλο του Life Skills, οι ωφελούμενοι θα βρεθούν στο πραγματικό περιβάλλον της κοινωνικής οικονομίας με επαγγελματίες του χώρου. Θα αναλάβουν ουσιώδη καθήκοντα, εμπλουτίζοντας το βιογραφικό τους. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους για πρακτική άσκηση μέσω της ιστοσελίδας του British Council  εδώ.

Παράλληλα με την διεξαγωγή του δευτέρου κύκλου θα συνεχίζονται επίσης και τα εκπαιδευτικά εργαστήρια  με ανοιχτές θέσεις για περισσότερους από 1.700  νέους σε όλη την Ελλάδα.

Οι ωφελούμενοι θα λάβουν και επιπλέον εκπαίδευση σε πρακτικά ζητήματα ώστε να προσαρμοστούν ταχύτερα στους οργανισμούς τους, όπως διαχείριση social media και project management. Κατά την διάρκεια της πρακτικής ενασχόλησης τους, οι συμμετέχοντες θα βρίσκονται σε τακτική επικοινωνία με επιλεγμένο μέντορα, ώστε να λαμβάνουν την κατάλληλη υποστήριξη και καθοδήγηση στα πρώτα τους βήματα.

Μετά το τέλος της εμπειρίας του προγράμματος, το British Council σχεδιάζει να πραγματοποιήσει επίσης μία σειρά από συναρπαστικά Start-up Bootcamps, όπου όλοι οι συμμετέχοντες θα βρεθούν μέσα σε ένα περιβάλλον καινοτομίας και συνεργασίας. Στόχος είναι να παρουσιαστούν  καινούριες ιδέες και να δοθεί ακόμη ένα έναυσμα για δημιουργία αξίας και γνώσης προς το τομέα της κοινωνική οικονομίας και κατ’ επέκτασιν του κοινωνικού συνόλου.

Η Αναστασία Ανδρίτσου, Διευθύντρια του British Council στην Ελλάδα, δήλωσε: «Αισθανόμαστε ιδιαίτερα υπερήφανοι που η προσπάθεια ενίσχυσης από μέρους του British Council  προς το κοινωνικό σύνολο, μέσω της τόσο σημαντικής εργασιακής ενδυνάμωσης των νέων, στέφεται με επιτυχία. To έργο Life Skills προχωράει δυναμικά, έχοντας ήδη ολοκληρώσει τον πρώτο κύκλο του προγράμματος το φετινό καλοκαίρι. Θέλουμε να προσφέρουμε ευκαιρίες απασχόλησης και κατάρτισης σε νέες και σε νέους. Επιλέξαμε να πάρουμε ένα εναλλακτικό μονοπάτι για την καταπολέμηση της νεανικής ανεργίας, μονοπάτι που δεν θα ήταν εφικτό να δημιουργήσουμε χωρίς την υποστήριξη των κοινωνικών φορέων και επιχειρήσεων τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά για ακόμη μια φορά.

Δεν υπάρχουν σχόλια: