Τρίτη 16 Αυγούστου 2022

Μπάσκετ στην Περιφέρεια για 2η συνεχή χρονιά


Με περισσότερες από 600 συμμετοχές από παιδιά ηλικίας 6 – 16 ετών, ολοκληρώθηκαν με απόλυτη επιτυχία τα Basketball Camps στις 5 Περιφερειακές Ενότητες, που διοργάνωσε και φέτος η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας  σε συνεργασία με τον πρώην διεθνή μπασκετμπολίστα και καταξιωμένο πλέον προπονητή Νίκο Οικονόμου.   

Σκοπός της διοργάνωσης, εκτός από την δημιουργική απασχόληση των παιδιών, αποτέλεσε η δυνατότητα, να διδαχθούν τις βασικές αρχές, να βελτιώσουν τις ατομικές αλλά και τις τεχνικές τους δεξιότητες, και το να ζήσουν με έναν μοναδικό μπασκετικό τρόπο την εμπειρία του αγαπημένου τους  παιχνιδιού, υπό τις οδηγίες και την επίβλεψη του Πρωταθλητή Νίκου Οικονόμου,της ομάδας του και των πολύπειρων προπονητών της Περιφέρειάς μας οι οποίοι συμμετείχαν ανά περιφερειακή Ενότητα και συγκεκριμένα των:

Κατερίνα Μπαλωμένου και Δήμητρα Τσούμα, από την Ευρυτανία.

Παναγιώτης Μιχαήλ, από την Εύβοια.

Θανάσης Παππάς, Αποστόλης Αναστασίου και Σωτήρης Γερμανός, από την Βοιωτία.

 Φώτης Πιτσιλιώνης και Λουκάς Ζαρονικόλας, από την Φθιώτιδα.

Νίκος Παπούλιας και Χρήστος Μωραίτης, από την Φωκίδα.

Τα Basketball Camps τίμησαν με την παρουσία τους, ο πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Γιάννης Μπουρούσης, ο επίσης πρώην διεθνής μπασκετμπολίστας Γιώργος Μπόγρης αλλά και ο Χαλκιδαίος, παίκτης πλέον της ΑΕΚ, Νικόλας Περσίδης, οι οποίοι έδωσαν ένα ιδιαίτερο χρώμα στις προπονήσεις, συνομίλησαν μετέδωσαν τις πολύτιμες εμπειρίες και συμβουλές τους στα παιδιά, ενώ ταυτόχρονα αγωνίστηκαν μαζί τους, δημιουργώντας κύματα ενθουσιασμού στους μικρούς θαυμαστές τους.

Πολύτιμη υπήρξε και φέτος η συνδρομή των συνεργαζόμενων  Δήμων.. Λαμίας,  Δελφών, Καρπενησίου, Λιβαδειάς, Θήβας, και Χαλκίδας.

Ευχαριστούμε θερμά του Μεγάλους Χορηγούς της διοργάνωσης:

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΠΕΔ)

myKTEO – ΟΜΙΛΟΣ Μ. Γ. ΘΑΛΑΣΣΗ

ΠΑΠΑΠΟΥΤΣΑΝΗΣ Α.Β.Ε.Ε.

ΖΥΜΗ ΨΑΧΝΩΝ - EΥΒΟΪΚΗ ΖΥΜΗ Α.Β.Ε.Ε.

ΣΠΙΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ

ΑΥΡΑ ΦΥΣΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΙΚΟ ΝΕΡΟ

 

Μετά την ολοκλήρωση των αγώνων, o Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού, Αθλητισμού & Εθελοντισμού Ηλίας Μπουρμάς, δήλωσε σχετικά: «O 2ος κύκλος του Μπάσκετ …στην Περιφέρεια, ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία ικανοποιώντας στο έπακρο τους μικρούς μας φίλους, κάτι που αποτέλεσε εξαρχής επιθυμία του Περιφερειάρχη μας Φάνη Σπανού αλλά και όλων μας. Περισσότερα από 600 παιδιά της Περιφέρειάς Στερεάς Ελλάδας και όχι μόνο, σε 5 Περιφερειακές Ενότητες, 6 διαφορετικούς Δήμους, για 35 ημέρες, έζησαν την εμπειρία του αγαπημένου μας παιχνιδιού.

Υπό την καθοδήγηση του πρώην Πρωταθλητή και καταξιωμένου πλέον προπονητή Νίκου Οικονόμου, της ομάδας του αλλά και των εξαιρετικών προπονητών της Περιφέρειάς μας, διδάχθηκαν τις βασικές αρχές,  εξέλιξαν τις ατομικές τους δεξιότητες, γνώρισαν από κοντά, συζήτησαν και συμβουλεύτηκαν τους αγαπημένους όλων μας παίχτες – πρότυπα, Γιάννη Μπουρούση, Γιώργο Μπόγρη , Νικόλα Περσίδη, μα πάνω απ’ όλα απόλαυσαν το παιχνίδι.

Τα πλατιά γεμάτα ικανοποίηση χαμόγελα των παιδιών αλλά και τα υπέροχα λόγια των γονιών, για τα οποία έναν προς έναν τους υπέρ ευχαριστώ, είναι η δική μας επιβράβευση αλλά και το κίνητρο , προκειμένου του χρόνου να είμαστε και πάλι κοντά στα παιδιά μας, με ακόμα περισσότερο … μπάσκετ ».

Δεν υπάρχουν σχόλια: