Παρασκευή 5 Αυγούστου 2022

Εξιχνιάσθηκαν (4) κλοπές και φθορές σε φωτοβολταϊκά πάρκα στις περιοχές Ακραίφνιο, Κωπαΐδα και Λαπέϊκα του Δήμου Ορχομενού

 


Ταυτοποιήθηκαν (2) ημεδαποί, μέλη εγκληματικής ομάδας, οι οποίοι δεν συνελήφθησαν, καθώς είναι ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας για παρόμοια αδικήματα

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων καλωδίων και των φθορών που προκάλεσαν, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (37.800) ευρώ 

Εξιχνιάσθηκαν τέσσερις (4) κλοπές και φθορές σε φωτοβολταϊκά πάρκα, μετά από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Λιβαδειάς, οι οποίες διαπράχθηκαν σε ευρύτερες περιοχές του Ορχομενού Βοιωτίας.

Για τις ανωτέρω κλοπές και φθορές, ταυτοποιήθηκαν δύο (2) ημεδαποί και διερευνώνται τα στοιχεία δύο (2) ακόμη αγνώστων συνεργών τους, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία, κακουργηματικού χαρακτήρα, για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, καθώς και για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών.

Όπως προέκυψε από την ενδελεχή προανακριτική διαδικασία, οι δράστες τουλάχιστον από τα τέλη Ιουνίου του 2021, είχαν οργανωθεί σε ομάδα, σκοπός της οποίας ήταν η συστηματική διάπραξη κλοπών από φωτοβολταϊκά πάρκα. 

Αναλυτικότερα, το χρονικό διάστημα από 26-06 έως και 16-09-2021, ενέχονται, με την ίδια ή διαφορετική σύνθεση ανά περίπτωση, στη διάπραξη συνολικά τεσσάρων κλοπών από φωτοβολταϊκά πάρκα, ιδιοκτησίας εταιρειών ή ιδιωτών, στις περιοχές Ακραίφνιο, Κωπαΐδα και Λαπέϊκα του Δήμου Ορχομενού.

Η συνολική αξία των αφαιρεθέντων καλωδίων και ηλεκτρονικού εξοπλισμού, καθώς και των φθορών που προκάλεσαν, ανέρχεται στο χρηματικό ποσό των (37.800) ευρώ.

Οι δράστες που ταυτοποιήθηκαν δεν συνελήφθησαν, καθώς είναι ήδη έγκλειστοι σε Καταστήματα Κράτησης της χώρας, για διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Την προανάκριση ενήργησε το Τμήμα Ασφαλείας Λιβαδειάς, ενώ εξετάζεται η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Για την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, αποτελεί βασική προτεραιότητα η πρόληψη και καταστολή όλων των μορφών εγκληματικότητας και εν προκειμένω η αποτελεσματική αντιμετώπιση των κλοπών καλωδίων από φωτοβολταϊκά πάρκα, αλλά και γενικότερα μετάλλων και εξοπλισμού από δημόσιες ή και κοινωφελείς επιχειρήσεις, ιδιώτες και επιχειρήσεις, με γνώμονα την εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας των τοπικών κοινωνιών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: