Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

Η Δρ Έλενα Κουντούρη ξενάγησε τον Πρίγκιπα Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Mohammed bin Salman Al Saud στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης



Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Πρίγκιπας Διάδοχος της Σαουδικής Αραβίας Mohammed bin Salman bin Abdulaziz Al Saud πραγματοποίησαν σύντομη επίσκεψη στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης συνοδευόμενοι από την Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, Λίνα Μενδώνη.

Ο Κ. Μητσοτάκης συναντήθηκε, νωρίτερα, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τον Πρίγκιπα-Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, ο οποίος πραγματοποιεί την πρώτη του επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.

Η συνάντηση έλαβε χώρα σε θετικό κλίμα, ενδεικτικό του ισχυρού ενδιαφέροντος και των δύο πλευρών για την περαιτέρω εμβάθυνση των ήδη στενών διμερών σχέσεων και τη διεύρυνση της δυναμικά αναπτυσσόμενης ελληνο-σαουδαραβικής συνεργασίας, το οποίο είχε επιβεβαιωθεί και κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Ριάντ, τον Οκτώβριο του 2021.

Στο πλαίσιο αυτό θεσμοθετήθηκε επίσημα με την υπογραφή σχετικής συμφωνίας, η σύσταση Ανωτάτου Συμβουλίου Στρατηγικής Συνεργασίας (ΑΣΣΣ) των δύο χωρών, η οποία εδραιώνει την στρατηγική σχέση των δύο χωρών και την συστηματική προώθηση της διμερούς συνεργασίας σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.


Όλη η συνάντηση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Πρίγκιπα Διάδοχο του Θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, Mohammed bin Salman Al Saud


Πηγή 

https://www.ertnews.gr/eidiseis/ellada/stin-akropoli-o-prothypoyrgos-kai-o-prigkipas-diadochos-tis-saoydikis-aravias/

Δεν υπάρχουν σχόλια: