Τετάρτη 27 Ιουλίου 2022

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ: Απόπειρα παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝ. ΑΛ κ. Νίκου Ανδρουλάκη

 


Έπειτα από έλεγχο που διενήργησε η αρμόδια υπηρεσία του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαπιστώθηκε η απόπειρα παγίδευσης του προσωπικού κινητού του προέδρου του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Νίκου Ανδρουλάκη με το παράνομο λογισμικό Predator

Το predator είναι ένα εργαλείο παρακολούθησης που προσφέρει στον χειριστή του πλήρη και διαρκή πρόσβαση στη συσκευή του στόχου. Αναλυτικότερα επιτρέπει στον χειριστή να κάνει εξαγωγή μυστικών κωδικών [passwords], αρχείων, φωτογραφιών, ιστορικού περιήγησης στο διαδίκτυο, επαφών καθώς επίσης και δεδομένων ταυτότητας. 

Το Predator μπορεί να τραβήξει στιγμιότυπα οθόνης [screen captures], να καταγράφει τις καταχωρήσεις του χρήστη [στο κινητό του], καθώς επίσης μπορεί να ενεργοποιεί το μικρόφωνο και την κάμερα της συσκευής. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στους επιτιθέμενους να παρακολουθούν οποιαδήποτε ενέργεια πραγματοποιείται μέσω συσκευής ή κοντά σε αυτήν, όπως τις συνομιλίες που γίνονται μέσα σε ένα δωμάτιο.

Ο κ. Ανδρουλάκης κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά ενώπιον της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου ώστε να ξεκινήσουν οι νόμιμες διαδικασίες για την αποκάλυψη του ποιοι κρύβονται πίσω από την απόπειρα αυτή, μιας και σε σύνολο 200 ελέγχων που διενήργησαν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Ευρωκοινοβουλίου, εντοπίστηκε ΜΟΝΟ η περίπτωση απόπειρας παγίδευσης του κινητού τηλεφώνου του κ. Ανδρουλάκη.

Τέτοιου είδους πρακτικές δυστυχώς μας γυρνούν πολλά χρόνια πίσω και απειλούν τη δημοκρατία και την ελευθερία του λόγου.

 Η Νομαρχιακή Επιτροπή Βοιωτίας στέκεται δίπλα στον αγώνα του προέδρου μας για την διαλεύκανση της σκοτεινής και περίεργης αυτής υπόθεσης, που εκτός από ιδιωτική παραβίαση, συνιστά ξεκάθαρο πλήγμα στη δημοκρατική ομαλότητα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: