Παρασκευή 29 Ιουλίου 2022

Ανακοίνωση για την «ΚΑΤΑΛΗΨΗ» του Εργατικού Κέντρου Λιβαδειάς

 


Η διαχρονική στάση της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Επαρχίας Λιβαδειάς, αλλά και των εργαζομένων που εκπροσωπεί, είναι αντίθετη στη διακριτή  και αυθαίρετη μεταχείριση σε βάρος οποιουδήποτε κρατούμενου, η οποία παραβιάζει ακόμη και τη σημερινή ψευδεπίγραφη "σωφρονιστική" νομοθεσία.

    Υπερασπιζόμαστε τα δικαιώματα των κρατουμένων για αξιοπρεπείς συνθήκες κράτησης, προστασίας της υγείας τους, άδειες, δυνατότητα εργασίας, εκπαίδευσης κλπ.

     Τα δικαιώματα αυτά δεν μπορεί να εφαρμόζονται αλά καρτ, αλλά αφορούν όλους τους κρατούμενους, ανεξάρτητα από αντιλήψεις και δράσεις που συχνά αξιοποιούνται από το κράτος για να ενισχύουν το νομοθετικό και κατασταλτικό οπλοστάσιο ενάντια στο λαϊκό κίνημα.

    Ωστόσο θεωρούμε ακατανόητες και  απαράδεκτες τις κινήσεις που έγιναν με την «κατάληψη» στο Εργατικό Κέντρο Λιβαδειάς,  που δεν είναι κυβερνητικό ούτε κρατικό κτίριο,  αλλά περιουσία και αποκούμπι  των εργατών και των εργατριών της περιοχής μας.

   Το οργανωμένο εργατικό λαϊκό κίνημα απαιτείται να εντείνει τον αγώνα για δουλειά και ζωή με δικαιώματα, κομμάτι του οποίου είναι και η υπεράσπιση των λαϊκών ελευθεριών που βρίσκονται στο στόχαστρο της ΕΕ, του κράτους και των κυβερνήσεων.                                        

                                          Για       το       Δ.Σ.                                       

            Ο       ΠΡΟΕΔΡΟΣ                               Ο      ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΚΟΛΙΟΥΣΗΣ    ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ               ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΣΩΤΗΡΙΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: