Παρασκευή 22 Ιουλίου 2022

Η Ένωση των Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Στερεάς Ελλάδας στο πλευρό του κ. Ηλία Μπακούμη


Η ανακοίνωση της  Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Στερεάς Ελλάδας, τάσσεται στο πλευρό των Διευθυντών των Υπηρεσιών που τολμούν να κάνουν τις επιβεβλημένες αλλαγές και στηρίζει τον  Αστυνομικό Δντη Βοιωτίας κ. Ηλία Μπακούμη αναφέροντας τα εξής :

«Επιβεβλημένες οι αλλαγές σε αντιλήψεις και προκαταλήψεις».

Το περιεχόμενο πρόσφατης ανακοίνωσης της Ένωσης Αξιωματικών Αττικής, της 08-07-2022, το οποίο και ενστερνιζόμαστε πλήρως, αναφερόμενο στο δικαίωμα του εκάστοτε Διευθυντή μίας Αστυνομικής Υπηρεσίας να διαχειριστεί το προσωπικό του, για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος, για το οποίο άλλωστε, μην παραβλέπουμε, κρίνεται από την φυσική ηγεσία, αποδεικνύεται προφητικό.


Και αυτό διότι, δυστυχώς, σε σύντομο διάστημα ο Διευθυντής της Δ.Α. Βοιωτίας γίνεται αποδέκτης άδικων επικρίσεων από συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, κυρίως για το γεγονός ότι δεν τοποθετήθηκε επί των προτάσεων που έκαναν οι προαναφερθέντες εκπρόσωποι, ενόψει των μεταθέσεων – μετακινήσεων του αστυνομικού προσωπικού, στην, κατ’ επίκληση, εθιμικού χαρακτήρα διαδικασία συνάντησης, προ του συμβουλίου μεταθέσεων.


Όπως ανέφερε και η Ένωση Αξιωματικών Αττικής ο ρόλος του συνδικαλισμού δεν είναι η συνδιοίκηση ή η συναπόφαση, απότοκο ενδεχόμενης συνδιαλλαγής, απαιτητής ή μη. Άλλωστε κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται στις διατάξεις κανενός Π.Δ., ούτε φυσικά και στο Π.Δ. 100/2003. Είναι ξεκάθαρος ο ρόλος του συνδικαλιστικού κινήματος και δεν πρέπει να λειτουργούν κάποιοι ως σύγχρονοι κήνσορες, ανεξαρτήτως κινήτρων ή κριτηρίων.


Ως Ένωση Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Στερεάς Ελλάδας, στηρίζουμε τους Διευθυντές των Υπηρεσιών που τολμούν να κάνουν τις επιβεβλημένες αλλαγές, αλλά λόγω προκαταλήψεων δεν είχαν πραγματοποιηθεί.


Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                          Ο Γενικός Γραμματέας
Γεώργιος Μπράνης                               Γεώργιος Αρχοντής

Δεν υπάρχουν σχόλια: