Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2019

Ο Βοιωτός παπα-Χρύσανθος «Τζόκοβιτς» λειτουργεί στην Κυψέλη και ευλογεί τον Τσιτσιπά!


Ο πατήρ Χρύσανθος λειτουργεί
 στον Άγιο Δημήτριο Κυψέλης
 και μιλά στο ethnos.gr για το πώς έγινε τενίστας,
το μεγάλο αστέρι του Στέφανου Τσιτσιπά
και τη λατρεία του για το Νόβακ Τζόκοβιτς
Στο ιερό παρεκκλήσι του Αγίου Δημητρίου στην Κυψέλη η πρωινή λειτουργία μόλις έχει ολοκληρωθεί. Ο πατήρ Χρύσανθος ολοκληρώνει το θρησκευτικό κήρυγμά του στους πιστούς, τακτοποιεί τις εκκρεμότητες του ναού και παίρνει τον δρόμο για το Τατόι Τένις Κλαμπ. Περίμενε μήνες αυτήν τη στιγμή. «Πρώτη φορά θα δούμε τον Στέφανο Τσιτσιπά να παίζει στην Ελλάδα. Είναι δυνατόν να παίξει ο Στέφανος χωρίς την ευλογία μου;» μονολόγησε βιαστικά και αναχώρησε για το Τατόι. Εκεί έγινε τυχαία η συνάντησή μας.

Εκείνη την ημέρα στην εκπληκτική εγκατάσταση του τένις κλαμπ στο Τατόι είχε δημιουργηθεί το αδιαχώρητο. Το ντεμπούτο του Τσιτσιπά στην Ελλάδα θα παρακολουθούσε και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Θεατές, εθελοντές, υπηρεσίες ασφαλείας, δημοσιογράφοι, επίσημοι και θαυμαστές των αθλητών στριμώχνονταν ο καθένας για τον δικό του σκοπό. Στους διαδρόμους μεταξύ των κορτ όπου παίζονταν οι αγώνες παρατήρησα έναν παπά. Υπέθεσα πως θα ήταν από τη γειτονική ενορία ή θα συμμετείχε σε κάποια τελετή εγκαινίων. Παρατήρησα, όμως, πως ο πατήρ δεν «χάζευε» τους αγώνες, αλλά σχολίαζε με τενιστικούς όρους κάθε φάση των αγώνων του Davis Cup.
Διαβάστε περισσότερα στο https://www.ethnos.gr/athlitismos/66036_o-papa-hrysanthos-tzokobits-leitoyrgei-stin-kypseli-kai-eylogei-ton-tsitsipa?fbclid=IwAR3Duo22xTnP--4bu2JXuIJgk_NsSCiVufbBw6paJI5DvhrAixM88055rj0

Δεν υπάρχουν σχόλια: