Τρίτη, 29 Οκτωβρίου 2019

Διημερίδα με τίτλο “Εύβοια γη Αβάντων” στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρέθουσας στη Χαλκίδα.

Επίσημες ανακοινώσεις για την πορεία του αρχαιολογικού έργου σε όλο το νησί της Εύβοιας αναμένεται να γίνουν αύριο Τετάρτη στην εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αρέθουσας στη Χαλκίδα.
Πρόκειται για μία διημερίδα με τίτλο “Εύβοια γη Αβάντων” στην οποία θα λάβουν μέρος Έλληνες και ξένοι αρχαιολόγοι, ενώ το παρών θα δώσουν εκπρόσωποι του Υπουργείου Πολιτισμού, της Εκκλησίας και των τοπικών αρχών. Στόχος είναι να αναδειχθεί το πολυσχιδές αρχαιολογικό έργο στο Ν. Ευβοίας και στη Σκύρο, κατά τα τελευταία έτη, και παράλληλα να προβληθεί ο πολιτισμός και η ιστορία τους ανάμεσα στους αιώνες από τους προϊστορικούς χρόνους έως και τη Τουρκοκρατία.
Η Χαλκίδα, η πόλη της ιερής πηγής Αρέθουσας, η Ερέτρια και η σύγκρουσή τους για το Ληλάντιο, ο αποικισμός στη Χαλκιδική, στη Μεγάλη Ελλάδα και στην Καμπανία, η διάδοση του Χαλκιδικού αλφαβήτου, η Καρυστία, η Κύμη, η Αιδηψός, η Ιστιαία, οι Ωρεοί, το Ελύμνιον, οι Οροβιές, η Κήρινθος, η Σκύρος είναι τα θέματα που θα μας απασχολήσουν κατά τη διημερίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: