Τρίτη 22 Οκτωβρίου 2019

2η Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, στο Συνεδριακό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών



Ο Σύλλογος Φίλων του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, την Κυριακή 3 Νοεμβρίου 2019, θα διοργανώσει τη 2η Ημερίδα Επαγγελματικού Προσανατολισμού, στο Συνεδριακό Κέντρο του Ευρωπαϊκού Πολιτιστικού Κέντρου Δελφών, στους Δελφούς,  ώρα 10.00-14.00, για τους μαθητές, γονείς και καθηγητές των Γυμνασίων και Λυκείων του νομού Φωκίδας και όμορων περιοχών.

Κεντρική ομιλήτρια θα είναι η Καθηγήτρια Ιστορίας του ΕΚΠΑ κυρία Μαρία Ευθυμίου και θα καλυφθούν έξι σημαντικοί τομείς για το επαγγελματικό μέλλον των παιδιών από  τους παρακάτω διακεκριμένους στο επαγγελματικό τους πεδίο ομιλητές: Τέχνες-Πολιτισμός: Διονύσης Σαββόπουλος, ΜΜΕ-Δημοσιογραφία: Γιάννης Πρετεντέρης, Ναυτιλία: Κώστας Κανελλόπουλος, Ρομποτική-Τεχνητή Νοημοσύνη: Γιώργος Νικολετάκης, Παιδαγωγικά-Ειδική Αγωγή: Αμαλία Παπαϊωάννου-Μπούγα και Αγροτική Ανάπτυξη: Νάντια Τζουνάρα.

Η εκδήλωση αυτή, που είναι πλέον θεσμός, προέκυψε από πρωτοβουλία της Προέδρου Δ.Σ. κυρίας Δήμητρας Κ. Φιλίππου, η οποία όπως έχει πει σε συνέντευξή της: «Στρέφουμε το βλέμμα μας στους νέους του νομού Φωκίδας και της ευρύτερης περιοχής και για το λόγο αυτό αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε το πρόγραμμα για τον Επαγγελματικό Προσανατολισμό. Ενδιαφερόμαστε ιδιαίτερα για τα νέα παιδιά, τους μαθητές της περιοχής, σ’ ένα κόσμο που αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς».

Εκτός από τη διοργάνωση της ημερίδας, όπου  τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν και να θέσουν ερωτήματα στους ομιλητές για το επαγγελματικό τους μέλλον, ο Σύλλογος θα δώσει και υποτροφία σε δέκα μαθητές, για προσωπική επαγγελματική συμβουλευτική και προσανατολισμό.

Υπεύθυνος και Συντονιστής της  Ημερίδας είναι ο  κ. Νίκος Α. Κούκης, Φιλόλογος-Ιστορικός, μέλος Δ.Σ. του Συλλόγου. Στη διοργάνωση συνέβαλαν με τη συμπαράσταση και το ενδιαφέρον τους οι διευθυντές και καθηγητές των γυμνασίων και λυκείων, καθώς και η Υπεύθυνη Σχολικών Δραστηριοτήτων της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φωκίδας κυρία Σύλβια Μισιρλή.
Ευχαριστίες εκφράζουμε προς τους Διευθυντές Δευτεροβάθμιας και Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Φωκίδας και την Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης Στερεάς Ελλάδος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: