Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2018

Προβληματισμός για το μέλλον της εμποροπανήγυρης στον Ορχομενό – Εσύ, τι λες;


Μπροστά στο δίλημμα της συνέχισης  ή   της αναστολής της Εμποροπανήγυρης που οργανώνεται κάθε χρόνο στην πόλη μας από την παραμονή της εορτής του Ευαγγελιστή Λουκά, βρίσκεται για άλλη μια φορά η τοπική μας κοινωνία. 

 Όλοι έχουμε παραδεχθεί  την σταδιακή παρακμή του πάλαι ποτέ μεγαλύτερου παζαριού της περιοχής μας, το οποίο - δυστυχώς και για τα έσοδα του Δήμου-  εξακολουθεί να κινείται διαρκώς πτωτικά σε συμμετοχές επαγγελματιών, ενώ δεν λείπουν κάθε χρόνο τα σχόλια για αναχρονιστικό έθιμο, επιβάρυνση των άλλων επαγγελματιών του κέντρου, κ.τ.λ.

Υπάρχουν βέβαια και οι φωνές που μιλούν για «έθιμο που δεν πρέπει να σβήσει», για ανάγκη για ανανέωση του ενδιαφέροντος τόσο των επαγγελματιών όσο και των καταναλωτών μέσω διαφημιστικής καμπάνιας, για ενίσχυσή του με δωρεάν παράγκες στους ντόπιους επαγγελματίες, κ.α. 

Η Δημοτική Αρχή ως άμεσο μέτρο μείωσε δραματικά - δηλαδή συμβολικά - το κόστος για την κάθε παράγκα ήδη από πρόπερσι ( σε βάρος ασφαλώς των υποχρεώσεων που αναλαμβάνει για την υλοποίησή του), μια κίνηση που  προτίθεται να κάνει και την φετινή χρονιά,  ωστόσο ο προβληματισμός παραμένει εντονότατος, όπως φάνηκε και στο σημερινό διευρυμένο (σσ. με την συμμετοχή εκπροσώπων συλλογικών φορών του τόπου μας) Τοπικό Συμβούλιο Ορχομενού (φωτογραφία).


Η δική σου γνώμη, όμως, ποια είναι;
Να συνεχίσει ; Να καταργηθεί ; Να αλλάξει ημερομηνία; Να διαφημιστεί; 

Το ORCHOMENOS PRESS ανοίγει ένα κύκλο ερωτημάτων. 

Κατέθεσε την άποψή σου,  μετράει!
 Κατέθεσε τη γνώμη σου, κατέθεσε το σχόλιο σου …



ΥΓ. Ανώνυμα και υβριστικά σχόλια δεν θα δημοσιεύονται…

2 σχόλια:

Unknown είπε...

Η γνώμη των φορέων ποια ηταν;

δημοτης Ορχομενού είπε...

Φυσικά και πρέπει να καταργηθεί το Παζάρι. Οι κάτοικοι άλλωστε του Ορχομενού το έχουν ήδη απαξιώσει..