Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου 2018

Βράβευση Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος και Μαριάννας Βαρδινογιάννη από τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας και την ΕΦΑ Βοιωτίας



Σε κλίμα συγκίνησης πραγματοποιήθηκε η εξαιρετική εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν ο Ιατρικός Σύλλογος Θήβας και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Βοιωτίας στον αύλειο χώρο του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας,  για να τιμήσουν τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο και την Πρόεδρο των Συλλόγων Φίλων του παιδιού με καρκίνο “Ελπίδα” και “Όραμα Ελπίδας” κα. Μαριάννα Βαρδινογιάννη για την κοινωνική τους προσφορά, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Αντιπεριφερειάρχης Βοιωτίας κα Φ. Παπαθωμά, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Στ. Ελλάδας κ. Γ. Ψυχογιός, ο Δήμαρχος Θηβαίων κ. Σπ. Νικολάου, η Προϊσταμένη της ΕΦΑ Βοιωτίας κα Αλ. Χαραμή και η Πρόεδρος του Ι.Σ. Θήβας κα Φ.Πρωτόπαπα, η οποία και απένειμε τις τιμητικές πλακέτες στον Μακαριώτατο  και στην κα. Αικατερίνη Μεταξωτού, Ομότιμη Καθηγήτρια γενετικής του Πανεπιστημίου Αθηνών και Αντιπρόεδρο του Συλλόγου “Ελπίδα”, που εκπροσώπησε την κα Βαρδινογιάννη, η οποία λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεών της στο εξωτερικό δεν κατέστη δυνατό να παραβρεθεί.

Ο Δήμαρχος Θηβαίων στον χαιρετισμό του αναφέρθηκε στο σπουδαίο κοινωνικό έργο του Αρχεπισκόπου, παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές, όπως είπε χαρακτηριστικά και τον ευχαρίστησε  για τα χριστά ήθη που μας διδάσκει μέσα από τις πράξεις του και του ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση. Παράλληλα κατέθεσε τον σεβασμό και τις ευχαριστίες του προς την κα Βαρδινογιάννη, για όσα ανιδιοτελώς έχει προσφέρει  μέχρι σήμερα στο κοινωνικό σύνολο.

Μετά τις απονομές, ακολούθησε προβολή βίντεο, όπου παρουσιάστηκε το σπουδαίο κοινωνικό έργο του Συλλόγου “Ελπίδα” από το 1990  έως σήμερα  (Μονάδα Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών, ξενώνας “Ελπίδα”, Παιδιατρικό Ογκολογικό Νοσοκομείο, Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών). 

Στη συνέχεια τον λόγο έλαβε κ. Στέλιος Γραφάκος, Παιδίατρος – Αιματολόγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών,  Διευθυντής Μονάδος Μεταμόσχευσης Μυελού των Οστών του Νοσοκομείου Παίδων Αθηνών «Η Αγία Σοφία» και Επιστημονικός Διευθυντής του Συλλόγου “Όραμα Ελπίδας”, που  δημιουργήθηκε το 2012 και αποτελεί έναν ακόμη κρίκο στην αλυσίδα προσφοράς ιατρικής, ψυχικής και κοινωνικής φροντίδας του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» προς τα παιδιά που πάσχουν από σοβαρά νοσήματα και τις οικογένειές τους.



Πρωταρχικός στόχος του Συλλόγου «ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ» είναι η λειτουργία Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών για να καλύψει τις ανάγκες ασθενών, παιδιών και ενηλίκων, που χρειάζονται μεταμόσχευση αιμοποιητικών κυττάρων, τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.

Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Γραφάκος συνεχάρη τον Ιατρικό Σύλλογο Θήβας για την έμπρακτη υποστήριξή του στην εκστρατεία με σκοπό την αύξηση του αριθμού των δοτών στην Ελλάδα, λέγοντας πως η Θήβα είναι η πρώτη πόλη της Ελλάδας στην οποία βρέθηκαν τρεις συμβατοί δότες, δύο εκ των οποίων έχουν ήδη δώσει μόσχευμα. Επίσης, χάρη στην ενεργό συμμετοχή του Ιατρικού Συλλόγου, η Θήβα έχει προσφέρει μέχρι σήμερα στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών 1600 εθελοντές δότες, εκ των οποίων οι 800 περίπου είναι Θηβαίοι και οι υπόλοιποι είναι οπλίτες από το Κέντρο Εκπαιδεύσεως Πυροβολικού Θήβας, χάρη στην αγαστή συνεργασία του Ιατρικού Συλλόγου με τον Διοικητή του ΚΕΠΒ Ταξίαρχο κ. Αλεξόπουλο.


Δεν υπάρχουν σχόλια: