Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2018

Στην οικονομική επιβάρυνση από τα διόδια για τους εργαζόμενους από το Δήμο Ορχομενού επικεντρώθηκε η νέα απόφαση του ΔΣ


Επανήλθε το ΔΣ του Δήμου Ορχομενού στο ανοικτό θέμα της  δωρεάν διέλευσης από τα διόδια της Θήβας, αφού το ενδιαφέρον τώρα επικεντρώνεται στις ιδιαίτερες κατηγορίες των δημοτών μας που αδυνατούν να σηκώσουν το επιπλέον αντίτιμο, στις ήδη φορτωμένες μετακινήσεις τους για επαγγελματικούς λόγους.

Το θέμα συζητήθηκε στο πρόσφατο ΔΣ ύστερα από πρόταση του κ. Γιάννη Τσιάμη και της παράταξης «Ορχομενός Νέα Εποχή» και μετά την σχετική εισήγηση αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία τα εξής:
 1.      Με απόφαση του ΔΣ σε συνεργασία με τη Νέα Οδό Α.Ε να υπογράψουμε μνημόνιο συνεργασίας με όρους που θα συμφωνήσουμε και θα διασφαλίζουν , τη χρονική διάρκεια , τα δικαιολογητικά ανά τοπική κοινότητα, να αποφασιστούν ποιες είναι οι θιγόμενες κατηγορίες δημοτών κλπ. 
Στο συγκεκριμένο μνημόνιο συνεργασίας θα υπάρξουν ως παραρτήματα πρότυπες συμβάσεις ανα ειδική κατηγορία που θα αναφέρονται ρητά τα δικαιολογητικά που απαιτούνται ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΣΥΜΒΑΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ Ο ΚΑΘΕ ΔΗΜΟΤΗΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΟΔΟ Α.Ε. ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΕΤΑΙ Ο ΔΗΜΟΤΗΣ ΣΕ ΤΙΠΟΤΑ ΟΠΟΤΕ ΚΡΙΝΕΙ Η ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΙΟΥΧΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΙΑΚΟΨΕΙ ΤΗ ΔΩΡΕΑΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ.  
Οι δημότες μόνιμοι κάτοικοι οι οποίοι καταθέτουν δικαιολογητικά με τη διαδικασία που έχει αποδεχτεί ο Δήμαρχος θα πρέπει να συνεχιστεί χωρίς όμως την αποστολή του Ε1 και των λοιπών δικαιολογητικών αλλά να τηρήσει την αρχή της ελαχιστοποίησης και αναλογικότητας. Στη περίπτωση που η Νεα Οδός Α.Ε δε θέλει για τους δικούς της λόγους να προχωρήσει σε διεύρυνση των θιγόμενων πολιτών και εμείνει στην αρχική της πρόταση που έχει αποστείλει με επιστολή της , θα πρέπει αρχικά να απευθυνθούμε στο Υπουργείο Μεταφορών και να εντάξει το Δήμο μας στην ηλεκτρονική αίτηση όπως έχει πράξει και έχει εξυπηρετήσει τους 24 Δήμους στη Βόρεια Ελλάδα και έχει αναφερθεί παραπάνω https://mimed.ggde.gr/rsdl/info.php εξυπηρετώντας και όλους του θιγόμενους δημότες μας.  Σε κάθε περίπτωση μετά τη πρόθεση ή όχι συνεργασίας της Νέας Οδού Α.Ε θα πρέπει να συγκληθεί έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο αφού θα έχουν προκύψει νέα στοιχεία και το οποίο θα καθορίσει τη περαιτέρω στάση του, σαφώς με τις συμβουλές εξειδικευμένου νομικού συμβούλου. Προτείνω να ενημερώσει ο Δήμαρχος αρμοδίως το Δήμο Θηβαίων προκειμένου να τηρήσουμε αν είναι δυνατόν κοινή στάση στο πρόβλημα που έχει προκύψει για τους πολίτες.
2.       Τον Ορισμό επταμελής επιτροπής αποτελούμενη από τους: 1). κ. Ρόδη Λάμπρο, ως πρόεδρος , 2). κ. Στεφανίδη Ιωάννη, 3). Τσίαμη Ιωάννη , 4) Γεωργίου –Ζάντζα Ελένη, 5). Γαλάνη Γρηγόριο , 6). Ζυγογιάννη Αλέξανδρο , 7). Ζυγογιάννη Κωνσταντίνο , Δημοτικοί Σύμβουλοι ως μέλη.
Διαβάστε αναλυτικά την απόφαση εδώ https://diavgeia.gov.gr/doc/6%CE%A8%CE%95%CE%9D%CE%A9%CE%9E6-%CE%A8%CE%995?inline=true

Δεν υπάρχουν σχόλια: