Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018

Ανακοίνωση από τη Νομαρχιακή Επιτροπή Βοιωτίας: Ο εκφασισμός της κοινωνίας είναι εδώ. Μπροστά μας.


Τις τελευταίες 15 μέρες γίναμε μάρτυρες τριών γεγονότων ακραίας βίας που σόκαραν την πλειοψηφία της κοινωνίας.
Το Σάββατο, 15 Σεπτεμβρίου στο Πέραμα, φασίστες επιτέθηκαν εναντίον μέλους της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, δείχνοντας το αποτρόπαιο πρόσωπο της νεοναζιστικής βίας, στέλνοντας τον στο Νοσοκομείο.
Τη Κυριακή, 23 Σεπτεμβρίου στην Καλαμάτα μετά από ποδοσφαιρικό αγώνα, έγινε επίθεση εναντίον του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Πέτρου Κωνσταντινέα από ομάδα 30 "οπαδών", μερικοί εκ των οποίων κράδαιναν και καδρόνια. Η φασιστική επίθεση έχει στόχο της όλους τους δημοκρατικούς πολίτες και ως τέτοια πρέπει να αντιμετωπιστεί από όλο το δημοκρατικό κόσμο.
Η φασιστική βία πρέπει να καταδικαστεί έμπρακτα από όλους. Όσοι σπέρνουν το δηλητήριο του εθνικισμού πρέπει να απομονωθούν από όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Οι δυνάμεις που ψαρεύουν στα θολά νερά της ακροδεξιάς πρέπει να αντιληφθούν τις ευθύνες τους.
Την Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου είχαμε φαινόμενο αυτοδικίας και βαρβαρότητας, λιντσάρισμα κατά το κοινώς λεγόμενο, απέναντι σ' έναν άνθρωπο ανήμπορο, έναν άνθρωπο του "περιθωρίου" για κάποιους. Παρακάμπτοντας κάθε έννοια κράτους Δικαίου, ευυπόληπτοι πολίτες, υπερασπιστές του δόγματος "τάξη κι ασφάλεια" παίρνουν το νόμο στα χέρια τους.
Υποχρέωση κάθε δημοκρατικού πολίτη είναι να σταθεί αποφασιστικά απέναντι σε τέτοιου είδους πρακτικές.
25 Σεπτεμβρίου 2018
Νομαρχιακή Επιτροπή Βοιωτίας


Δεν υπάρχουν σχόλια: