Δευτέρα 17 Σεπτεμβρίου 2018

Ευάγγελος Μυτιληναίος : «Τα αποτελέσματα του Α ΄εξαμήνου 2018 επιβεβαιώνουν τη δυναμική επίτευξης υψηλών στόχων που τέθηκαν εξ αρχής»

Μετά την εξαιρετική χρονιά που ήρθε ως επίρρωση των προσδοκιών από τον μετασχηματισμό της Εταιρείας, πλέον η MYTILINEOS σταθεροποιεί τις επιδόσεις της και μειώνει σημαντικά και σταθερά τον δανεισμό της, διανέμοντας παράλληλά μέρισμα στους μετόχους της. 

Πιο αναλυτικά, στο A’ Εξάμηνο του 2018, η Εταιρεία συνέχισε να καταγράφει ισχυρά οικονομικά μεγέθη, υποστηριζόμενη κατά κύριο λόγο από τον κλάδο της Μεταλλουργίας που κατέγραψε ιστορικά υψηλή επίδοση λειτουργικής κερδοφορίας, απορροφώντας σε μεγάλο βαθμό τις πιέσεις στους Τομείς Ενέργειας και Ολοκληρωμένων Έργων & Υποδομών. O κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε σε €717,1 εκατ. από €811,4 εκατ. σημειώνοντας μείωση 11,6%. Αντίστοιχα, τα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) διαμορφώθηκαν σε €145,2 εκατ. έναντι €156,5 εκατ. το Α΄ εξάμηνο του 2017, σημειώνοντας μείωση 7,3% που αποδίδεται κυρίως στην επίδοση του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας, που επηρεάστηκε από μειωμένες τιμές ΗΕΠ που συνδέονται με τις κλιματολογικές συνθήκες την εν λόγω περίοδο (αύξηση βροχοπτώσεων και κατά συνέπεια αύξηση της υδροηλεκτρικής παραγωγής), τη μη ενεργοποίηση των Αποδεικτικών Δικαιωμάτων Ισχύος (ΑΔΙ) καθώς και την έκτακτη επιβάρυνση €3,5 εκατ. που σχετίζεται με την αναδρομική αναθεώρηση χρεώσεων για τα έτη 2011-2015, στην ΔΕΠΑ από τη BOTAS. Τα καθαρά κέρδη, μετά από φόρους και δικαιώματα μειοψηφίας διαμορφώθηκαν σε €83,9 εκατ. έναντι €80,7 εκατ. το Α΄ εξάμηνο του 2017. Επισημαίνεται η δημιουργία ισχυρών ταμειακών ροών που οδήγησε σε μείωση του καθαρού δανεισμού, μετά και την πληρωμή μερίσματος ύψους €45,7 εκ. δηλαδή €0,32 ανά μετοχή για τα κέρδη της χρήσης 2017.

Σχολιάζοντας τα Οικονομικά Αποτελέσματα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος Ευάγγελος Μυτιληναίος ανέφερε: “Μετά την επιτυχημένη ολοκλήρωση του εταιρικού μετασχηματισμού, η οποία οδήγησε τα οικονομικά μεγέθη της MYTILINEOS σε ιστορικά υψηλά επίπεδα το 2017, τα αποτελέσματα του Α ΄εξαμήνου 2018 επιβεβαιώνουν τη δυναμική επίτευξης υψηλών στόχων που τέθηκαν εξ αρχής. Η έγκριση της άδειας παραγωγής από τη ΡΑΕ για την κατασκευή μιας από τις πιο σύγχρονες μονάδες ηλεκτροπαραγωγής στην Ευρώπη με καύσιμο φυσικό αέριο, είναι ένα ακόμη σημαντικό βήμα στον επενδυτικό μας σχεδιασμό.”

Δεν υπάρχουν σχόλια: