Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

Συνεχίζεται τo πνευματικό έργο στην Ενορία της Σκριπούς – Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι προαγωγικές εξετάσεις μαθητών βυζαντινής μουσικής από την ευρύτερη περιοχή


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι προαγωγικές εξετάσεις στο πνευματικό κέντρο της Παναγίας Σκριπούς στον Ορχομενό, στο οποίο προετοιμάζονται μαθητές διαφόρων ηλικιών προκειμένου να αποκτήσουν πτυχίο και δίπλωμα βυζαντινής μουσικής - αναγνωρισμένο από το κράτος – από την Σχολής Εκκλησιαστικής μουσικής Σχηματαρίου.
 Στην επιτροπή συμμετείχε ο Διευθυντής της Σχολή Εκκλησιαστικής Μουσικής Σχηματαρίου κ. Γεώργιος Στέρπης ο Πρωτοψάλτης και καθηγητής Β.Μ κ. Θεοδοσίου Αθανάσιος, ο Πρωτοψάλτης του Αγίου Ευαγγελιστού Λουκά Ορχομενού κ. Παρασκευας Σανιδας και διδάσκων καθηγητής κ. Αντώνιος Τσαρουχάς.

Την εκδήλωση έκλεισε ο Πρωτοπρεσβύτερος και προϊστάμενος της Παναγίας Σκριπούς Ορχομενού π. Χαράλαμπος Χατζηχαραλάμπους, γνωστός για πολύπλευρο και πολυσχιδές πνευματικό του έργο για πάνω από τρείς δεκαετίες στον τόπο μας.




Οι δεκαοκτώ μαθητές του Ορχομενού  έδωσαν εξετάσεις μαζί με μαθητές από  την ευρύτερη περιοχή τού Αλιάρτου και της Λιβαδειάς, καθώς πλέον όλα τα παιδιά είναι γραμμένα σε Ωδείο, όπου  όταν ολοκληρώσουν τις σπουδές  θα μπορούν να αποκτήσουν πτυχίο και δίπλωμα βυζαντινής μουσικής.

Συγχαρητήρια σε όλους για την αθόρυβη αυτή προσπάθεια.


Δεν υπάρχουν σχόλια: