Κυριακή 3 Ιουνίου 2018

Ο Εφ. Ταγματάρχης Παντελής Φραγκούλης, Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Βοιωτίας, στην αλλαγή Διοίκησης των στρατιωτικών drones


Ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Βοιωτίας Εφ. Ταγματάρχης Παντελής Φραγκούλης, παρέστη στην αλλαγή Διοίκησης του 2ου Συγκροτήματος Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικού Πολέμου, Πληροφορικής και Επιτήρησης (2ο ΣΕΗΠΠΕΠ) στις εγκαταστάσεις  «ΣΑΚΕΤΤΑ» στον Καρέα. Τιμώμενο πρόσωπο στην αλλαγή Διοίκησης ήταν ο Διοικητής της ΑΣΔΕΝ Αντιστράτηγος Νικόλαος Μανωλάκος.


Τη Διοίκηση του επίλεκτου 2ου Συγκροτήματος Επικοινωνιών, Ηλεκτρονικού Πολέμου, Πληροφορικής και Επιτηρήσεως ανέλαβε ο Συνταγματάρχης Διαβιβάσεων Γεώργιος Παπαθανασίου. Είναι δε  «επίλεκτο» με την έννοια του ότι περιλαμβάνει, όπως άλλωστε σημειώνεται και στον τίτλο του, μονάδα ηλεκτρονικού πολέμου, μονάδα παρακολουθήσεων Πληροφορικής και Επιτηρήσεως εχθρικών επικοινωνιών, αλλά και μονάδα με τα μη επανδρωμένα αεροπορικά οχήματα UAV του Ελληνικού Στρατού και τα Γαλλικής προελεύσεως αεροχήματα τύπου “Sperwer”.

Το 2ο ΣΕΗΠΠΕΠ εδρεύει στην Αθήνα, αλλά έχει αποστολή σε όλη τη ζώνη ευθύνης της ΑΣΔΕΝ, αποτελώντας έτσι «τα μάτια και τα αυτιά» αυτής. Ο νέος Διοικητής του προαναφερθέντος Σχηματισμού του Ελληνικού Στρατού Συνταγματάρχης Διαβιβάσεων Γεώργιος Παπαθανασίου, ενημέρωσε τον Έφ. Ταγματάρχη Παντελή Φραγκούλη για το έργο και τις δραστηριότητες του Συγκροτήματος.


Δεν υπάρχουν σχόλια: