Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018

«ΔΙΚΤΥΩΣΗ» ΚΑΙ «ΕΙΚΟΝΑ» ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ - ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ.

Το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης (EDIC) Πειραιώς και Νήσων Αττικής σε συνεργασία με την Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων διοργανώνουν στις 22 Μαίου 2018 και ώρα 13.30-14.30 εκδήλωση με θέμα:  «ΔΙΚΤΥΩΣΗ» ΚΑΙ «ΕΙΚΟΝΑ» ΣΤΙΣ ΣΥΓΧΡΟΝΕΣ ΕΚΦΑΝΣΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΑΣ - ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΤΗΣ ΑΜΦΙΚΤΥΟΝΙΑΣ ΑΡΧΑΙΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ. Η εκδήλωση θα λάβει χώρα στο Πορτοκαλί αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Πειραιώς (ισόγειο) και θα έχει τη μορφή διαδραστικού ανοικτού διαλόγου μεταξύ της φοιτητικής κοινότητας του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του προέδρου του πολιτιστικού Δικτύου «Αμφικτυονία Αρχαίων Ελληνικών Πόλεων», κ. Ηλία Ψηνάκη. 

Στόχοι της εκδήλωσης είναι η ανάδειξη της σημασίας της πολυεπίπεδης πολιτιστικής συνεργασί
ας, της δημιουργίας στρατηγικών συνεργασιών και της σύνδεσης του πολιτισμού με την οικονομία και την κοινωνία. Ο κ. Ψινάκης θα παρουσιάσει στο κοινό τις εμπειρίες που έχει αποκομίσει από την πολύχρονη δράση του στην ανάπτυξη και διαχείριση διεθνών πολιτιστικών συνεργασιών.

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε και όλοι μαζί να ενημερωθούμε τόσο για τις δράσεις του δικτύου της Αμφικτυονίας όσο και για το ρόλο που τελικά διαδραματίζει η εικόνα στην αναγνωρισιμότητα και την αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων αλλά και συνάμα την τοπική και εθνική μας οικονομία.

Η εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

www.endelfoisonline.gr