Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Ολοκληρώνεται σήμερα το Προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής «‘Κάν΄το Σωστά’» στη Λιβαδειά

Το Επιμελητήριο Βοιωτίας, με τη συνεργασία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας, «Πάνος Μυλωνάς» και την αποκλειστική χορηγία της εταιρείας παραχώρησης «Νέα Οδός Α.Ε.», διοργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για την Οδική Ασφάλεια, στη Βοιωτία. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν το τριήμερο 7-9 Μαΐου 2018, στην πόλη της Λιβαδειάς.

Επιθυμία και των τριών φορέων είναι η προώθηση των αρχών της Οδικής Ασφάλειας στην τοπική κοινωνία, καθώς η Ελλάδα κατέχει μία από τις χειρότερες θέσεις στην Ε.Ε. όσον αφορά τα ποσοστά θανάτων από τροχαία συμβάντα. Ειδικότερα η Στερεά Ελλάδα βρίσκεται στη 18η θέση της κατάταξης της Eurostat με τις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες, με τον υψηλότερο αριθμό θανάτων σε τροχαίες συγκρούσεις, και πιο συγκεκριμένα με 93 νεκρούς ανά εκατομμύριο κατοίκους (στοιχεία 2015).




Στο πλαίσιο αυτό επιλέχθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς»,  το οποίο έχει αναπτύξει και υλοποιεί ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα Κυκλοφοριακής Αγωγής, αναγνωρισμένα πανευρωπαϊκά ως πρωτοποριακός θεσμός, με τον εύγλωττο τίτλο «Κάν΄το Σωστά».

Κάθε πρόγραμμα περιλαμβάνει θεωρητική εκπαίδευση-ομιλία για μαθητές Γ’ Γυμνασίου και Λυκείου, με τίτλο «Κάν’το Σωστά», από εισηγητή του Ι.Ο.ΑΣ., η οποία θα πραγματοποιείται στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Βοιωτίας (Λ. Κουτσοπετάλου 1).

Θα ακολουθεί η πρακτική  ενότητα, με χρήση των προσομοιωτών & λοιπού εξοπλισμού, μοναδικού στην Ελλάδα, κατά τη διάρκεια της οποίας οι μαθητές θα έχουν την ευκαιρία, με βάση τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές, να εκπαιδευτούν με βιωματικό τρόπο σε θέματα πρόληψης τροχαίων συμβάντων. Η πρακτική αυτή ενότητα θα πραγματοποιείται στην Πλατεία Εθνικής Αντίστασης, στην Λιβαδειά, όπου θα είναι εγκατεστημένοι και οι προσομοιωτές.



Οι ημέρες και ώρες υλοποίησης των προγραμμάτων για τους μαθητές θα είναι Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη, 9:00-14:30. Την Τρίτη το απόγευμα, 18:00-21:00, το πρόγραμμα θα απευθύνεται σε πολίτες όλων των ηλικιών.

Το Επιμελητηριο Βοιωτίας επιθυμεί να ευχαριστήσει δημόσια την εταιρεία «Νέα Οδός Α.Ε.» για την ευγενική της χορηγία, καθώς αποτελεί την αποκλειστική χορηγό του προγράμματός μας, όπως επίσης και τον Δήμο Λεβαδέων για την υποστήριξη του εγχειρήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: