Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

Συγχαρητήριο μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας για τη διεκδίκηση του Ευρωπαϊκού Μουσείου της χρονιάς από το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας


Μπορεί να μην κατάφερε να ανακηρυχθεί κορυφαίο Ευρωπαϊκό Μουσείο για 2018 το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θήβας, στο διαγωνισμό που έγινε στη Βαρσοβία, όμως το μαγικό ταξίδι της υποψηφιότητας, της παρουσίασης και της αγωνίας, μέχρι την ανακοίνωση του τίτλου, καθώς και η παρουσία στις διαδικασίες και στα διεθνή forum με άλλες αξιόλογες υποψηφιότητες είναι το μεγάλο κέρδος.
Το κορυφαίο Μουσείο της Στερεάς Ελλάδας και ένα από τα πιο σύγχρονα στη χώρα μας συνεχίζει να δεσπόζει και να έχει την προτίμηση του κοινού πράγμα που δείχνει και η μεγάλη επισκεψιμότητά του.
 «Συγχαίρω θερμά τις αρχαιολόγους  Χαραμή Αλεξάνδρα, Κουρκούτη Πηνελόπη, Παπαδάκη Αθηνά  και Καλλίγγα  Κυριακή   και όλο το ανθρώπινο δυναμικό του Αρχαιολογικού Μουσείου της Θήβας , καθώς και όλους όσους συνέβαλαν στη διεθνή  συμμετοχή του στον διαγωνισμό  European Museum of the Year Award.
   Θα ήθελα ταυτόχρονα να εκφράσω αισθήματα συγκίνησης , αγάπης και ευγνωμοσύνης προς τους συμπολίτες μας , που κρατούν διαχρονικά ζωντανή την ιστορίας μας  και τις πολιτιστικές μας αξίες  .
 Οι δικές τους ευχές μας συνόδευσαν στο πρώτο αυτό εγχείρημά μας στην προσπάθεια  να αναδείξουμε διεθνώς τον τόπο και την πατρίδα μας» είναι το μήνυμα της Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Βοιωτίας κας Φανής Παπαθωμά, η οποία τους συνόδευσε σ` αυτή την διεθνή διεκδίκηση.
Το  βραβείο απέσπασε το Design Museum του Λονδίνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: