Τετάρτη 9 Μαΐου 2018

Εκδηλώσεις μνήμης και τιμής διοργάνωσε ο Δήμος Λεβαδέων και η τοπική κοινότητα Δαύλειας για τα 75 χρόνια από το ολοκαύτωμα του χωριού



Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή,  6 Μαΐου 2018 η εκδήλωση Μνήμης & Τιμής για το ολοκαύτωμα του χωριού από τα Ιταλικά στρατεύματα κατοχής τον Μαΐο του 1943. 75 χρόνια μετά συγκεντρωμένοι στην Κεντρική Πλατεία του χωριού τιμήσαμε την μνήμη των προγόνων μας που με τη θυσία τους μας χάρισαν την ελευθερία. 












Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι σεβαστοί Πατέρες των ενοριών μας, πάτερ Ιωάννης κ πάτερ Θεοφάνης, οι Αντιδήμαρχοι κκ Τζουβάρας Νικόλαος, ως εκπρόσωπος του Δήμου Λεβαδέων, Κυπραίος Χρήστος, οι Δημ. Σύμβουλοι κκ Καπλανης Κων., Ρουσσαρης Αρ., Σωτηροπόπουλος Κων., Μηττάς Αλ., Δελλής Παν., Ζιώγας Γ., σύσσωμο το Τοπικό Συμβούλιο, ο βουλευτής της Ν.Δ. κος Κουτσούμπας Ανδρέας, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κος Περγαντάς Ιωάννης ως εκπρόσωπος της Π.Ε. Βοιωτίας, εκπρόσωποι κομμάτων: κα Παπαβασιλείου (ΑΝΕΛ), κος Πάτρας (ΝΟΔΕ Ν.Δ. Βοιωτίας) και κα Καλέα (ΚΚΕ), επίσης παρευρέθηκε εκ μέρους της Δ.Α. Βοιωτίας ο Αστ. Υποδιευθυντής κος Τοπάλης Κων., ο εκπρόσωπος του Παν. Συνδ. Πολεμιστών ΕΛΔΥΚ 1974 κος Δερβέναγας Ευθ., οι Δντες των σχολικών μονάδων του χωριού, εκπρόσωποι σωματείων, όλων των τοπικών συλλόγων και πλήθος συγχωριανών. Η εκδήλωση περιελάμβανε την επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων, απόδοση τιμών, ομιλία-ιστορικό από τον κο Ρούσσαρη Αρ., χαιρετισμοί από τους επίσημους προσκεκλημένους και μουσική εκδήλωση από την Χορωδία Δαύλειας. Να ευχαριστήσουμε την Φιλαρμονική του Δήμου για την παρουσία της στην εκδήλωση, τον κεντρικό ομιλητή κο Ρούσσαρη για την συγκινητική και τεκμηριωμένη ιστορικά ομιλία του, την Χορωδία Δαυλειας και τους μουσικούς, όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και τον Δήμο Λεβαδέων για την υποστήριξη στην οργάνωση της εκδήλωσης. Ας ευχηθούμε όλοι οι θυσίες των ανθρώπων που χάθηκαν για την ελευθερία να γίνουν παράδειγμα ζωής και αναγνωρίζοντας αυτές μέσα από την ιστορία μας να μην επιτρέψουμε να ξανασυμβούν γεγονότα καταστροφικά για το Έθνος.

Παναγιώτης Στουρνάρας  
- Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Δαύλειας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: