Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Θέμα για τα τέλη της "Νέας Οδού" άνοιξε ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας του Δήμου Ορχομενού - Απαντήσεις από τον υπεύθυνο της Εταιρείας μέσω του Star Κεντρικής Ελλάδας

Ρεπορτάζ Θανάσης Μερτζάνης - Σπύρος Καρανάσιος - Πηγή www.lamiastar.gr 

Με ευθύνη του Δημάρχου Ορχομενού, όπως καταγγέλλει ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Ξηρογιάννης, χάθηκε η ευκαιρία ο Δήμος να διευρύνει τα έσοδά του από την επιβολή δημοτικών τελών στην ανώνυμη εταιρεία «Νέα Οδός».
Ο Δήμος δεν παρέστη στην εκδίκαση της υπόθεσης στο ΣτΕ στο οποίο είχε προσφύγει προκειμένου να ανατρέψει την απόφαση του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά που δικαίωνε την Α.Ε., με αποτέλεσμα να καλείται να επιστρέψει ποσό 400.000 ευρώ στην εταιρεία και το σύνολο της αμοιβής στο δικηγορικό γραφείο που είχε αναλάβει την υπόθεση. Ο Κώστας Ξηρογιάννης ζητά εξηγήσεις και απειλεί με προσφυγή στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση.

Οι εταιρείες των διοδίων καλύπτονται από το νόμο και δεν είναι υποχρεωμένες να καταβάλλουν δημοτικά τέλη, απαντά ο εκπρόσωπος της εταιρείας ΝΕΑ ΟΔΟΣ στον δημοτικό σύμβουλο Ορχομενού Κώστα Ξηρογιάννη. Παράλληλα συμπληρώνει ότι αρκετοί δήμοι έχουν προσφύγει στο ΣτΕ, προφανώς για επικοινωνιακούς λόγους, αλλά οι αποφάσεις είναι πάντα υπέρ της εταιρείας.


Δεν υπάρχουν σχόλια: