Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

Ξέμειναν από εμφιαλωμένο νερό στα χωριά του Παρνασσού από την κοσμοσυρροή των Χριστουγέννων!!!

Η Αγοριανή, ένας από τους πιο δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς της χώρας, ξέμεινε από εμφιαλωμένο νερό, εξαιτίας της μαζικής προσέλευσης εκδρομέων.
Το τετραήμερο των Χριστουγέννων, χαρακτηριστικό ήταν πως η Αράχοβα και τα κοντινά χωριά, όπως η Αγοριανή λίγο έλειψαν να μείνουν χωρίς εμφιαλωμένο νερό, λόγω της ζήτησης, σύμφωνα με την Espresso.
Γεγονός είναι πως το πρόβλημα αντιμετωπίστηκε, με τους επαγγελματίες να χαίρονται την κινητικότητα της περιοχής, η οποία έφερε γεμάτα ταμεία. Μάλιστα, το σαββατοκύριακο παρατηρήθηκε η μεγαλύτερη διακίνηση αναψυκτικών και ποτών τα τελευταία χρόνια, με κάποια περίπτερα να ξεμένουν ακόμη και από αυτά!
Η πληρότητα στα καταλύματα άγγιξε το 100% ακόμα και στα πιο ακριβά, με τα αυτοκίνητα να κατακλύζουν το κέντρο και αρκετούς να παρκάρουν μέχρι και 5 χλμ. μακριά από αυτό.
«Φέτος τα Χριστούγεννα είχαμε πάρα πολλούς επισκέπτες που ήρθαν κυρίως από την Αθήνα. Σε αυτό συνέβαλαν καθοριστικά οι ανοιξιάτικες καιρικές συνθήκες και οι υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες που επικράτησαν στη διάρκεια των γιορτών», είπε ο δήμαρχος Διστόμου-Αράχοβας-Αντίκυρας, Γιάννης Γεωργάκος.
Οσον αφορά τις ημέρες της Πρωτοχρονιάς τα διαθέσιμα καταλύματα είναι ελάχιστα, ενώ για τα Φώτα η πληρότητα φτάνει το 75%. Σύμφωνα με τους ξενοδόχους οι τιμές παραμένουν σταθερές εδώ και τρία χρόνια.
Η Αράχωβα ως πόλος έλξης των εκδρομέων οδηγεί σε ανοδική πορεία και τις κρατήσεις σε Δελφούς, Γαλαξίδι και Ιτέα.


Πηγή: Κοσμοσυρροή τα Χριστούγεννα στην Αράχωβα -Εξαντλήθηκαν αναψυκτικά και νερό, ήπιαν όλα τα εμφιαλωμένα | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/news/243089/kosmosyrroi-ta-hristoygenna-stin-arahova-exantlithikan-anapsyktika-kai-nero-ipian-ola-ta#ixzz3vmta3Te4

Δεν υπάρχουν σχόλια: