Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Πάνω από 200.000 έχουν ψηφίσει για αρχηγό στη ΝΔ – Παράταση της ψηφοφορίας μέχρι τις 20:00

Πάνω από 200.000 άτομα έχουν ψηφίσει μέχρι στιγμής για την ανάδειξη νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία, ενώ αποφασίστηκε να δοθεί παράταση μίας ώρας για τη λήξη της διαδικασίας, δηλαδή έως τις 8 το βράδυ, όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων της ΚΕΦΕ Γιάννης Τραγάκης.
«Θα ήθελα να ευχαριστήσω, από τα βάθη της καρδιάς μου, όλους τους οπαδούς και φίλους της Νέας Δημοκρατίας, που ήρθαν μαζικά και συγκινητικά σήμερα να τιμήσουν τη Δημοκρατία και να ασκήσουν το δημοκρατικό τους δικαίωμα να εκλέξουν πρόεδρο και αρχηγό της Νέας Δημοκρατίας», δήλωσε ο κ. Τραγάκης.
«Επειδή παρουσιάζεται το φαινόμενο να έχουμε πολύ μεγάλη προσέλευση μέχρι και αυτή την ώρα – σκεφτείτε ότι σχεδόν υπερβαίνουμε τις 200.000 ψηφισάντων – σκεφτόμαστε, εκτός του ότι θα τους ζητήσουμε συγνώμη για την ταλαιπωρία, να δώσουμε και μια παράταση μιας ώρας για τη λήξη της εκλογικής διαδικασίας, αντί για τις 19:00 στις 20:00», πρόσθεσε.
Νωρίτερα, η ΚΕΦΕ είχε ανακοινώσει πως η εκλογική διαδικασία εξελίσσεται ομαλά και χωρίς τεχνικά προβλήματα. «Καλούμε όλους τους νεοδημοκράτες να συμμετάσχουν στην κορυφαία εκλογική διαδικασία. Η εκλογή προέδρου της Ν.Δ. είναι υπόθεση που αφορά όλη την ελληνική κοινωνία και καθορίζει το μέλλον του τόπου», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η ΚΕΦΕ.
«Σήμερα ψηφίζουμε για το παρόν και το μέλλον της παράταξης μας», δήλωσε ο προσωρινός πρόεδρος του κόμματος Γιάννης Πλακιωτάκης, αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στον Άγιο Νικόλαο στην Κρήτη.
«Με την ψήφο μας διασφαλίζουμε την ενότητα και στηρίζουμε την κοινή μας προσπάθεια για τη δημιουργία μιας μεγάλης, δυνατής και σύγχρονης Νέας Δημοκρατίας. Είμαι βέβαιος ότι όλοι θα ανταποκριθούμε στο χρέος μας», τόνισε.
Τα μηνύματα απ’ όλη την Ελλάδα είναι μηνύματα υψηλής συμμετοχής, δήλωσε από την πλευρά του οΑπόστολος Τζιτζικώστας από το εκλογικό κέντρο, που έχει στηθεί στο συνεδριακό κέντρο «Ι. Βελλίδης» της ΔΕΘ. Σήμερα γυρίζουμε σε σελίδα στη Νέα Δημοκρατία. Αφήνουμε πίσω όσα μας πλήγωσαν, κρατάμε τα καλά και προχωράμε μπροστά, ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Τζιτζικώστας.
Είμαι εξαιρετικά ευτυχής επειδή υπάρχει πολύ μεγάλη συμμετοχή. Όπως φαίνεται η συμμετοχή θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία, δήλωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης λίγα λεπτά πριν ψηφίσει για την ανάδειξη του νέου πρόεδρου της Ν.Δ. Θα είμαστε από αύριο όλοι μαζί ενωμένοι και ισχυροί για να φτιάξουμε μια παράταξη όπως την ονειρευόμαστε, τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ.

Την πεποίθηση ότι η Νέα Δημοκρατία θα βγει ενωμένη και ανανεωμένη από αυτή την εκλογική διαδικασία εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από το εκλογικό κέντρο όπου ψήφισε. Ο υποψήφιος πρόεδρος της Ν.Δ. τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται μια αξιόπιστη, δυνατή κεντροδεξιά παράταξη και δήλωσε βέβαιος ότι από αύριο θα την έχει. Εκτίμησε δε ότι το 2016 θα είναι μια πολύ καλή χρονιά για τη Ν.Δ. Εξέφρασε, παράλληλα, την ικανοποίησή του για τη μαζική, όπως είπε, συμμετοχή στη σημερινή εκλογική διαδικασία.
Σήμερα είναι μια μεγάλη γιορτή για τη Νέα Δημοκρατία και για την ίδια τη δημοκρατία, δήλωσε οΒαγγέλης Μεϊμαράκης λίγο πριν ψηφίσει. Το βράδυ δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, ο μεγάλος νικητής είναι η Νέα Δημοκρατία, τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος και ευχαρίστησε τους Νεοδημοκράτες, την ΚΕΦΕ και όλους όσοι εθελοντικά βοηθούν να ολοκληρωθεί η εκλογική διαδικασία.
«Η ενότητα είναι η δύναμή μας», δήλωσε ο Αντώνης Σαμαράς αφού άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα για την ανάδειξη του νέου προέδρου της Ν.Δ. σε εκλογικό τμήμα στην Κηφισιά. «Η ενότητα είναι μεγάλη προϋπόθεση για να μπει τέλος σε αυτή την αδίστακτη και ανίκανη κυβέρνηση», πρόσθεσε ο πρώην πρωθυπουργός.
Ο πρώην πρωθυπουργός και πρόεδρος της Ν.Δ. Κώστας Καραμανλής ψήφισε το πρωί στη Θεσσαλονίκη, στο παλαιό κτήριο του Δήμου, και αποχώρησε χωρίς να κάνει δηλώσεις.
newsroom naftemporiki.gr

Στιγμιότυπα από την εκλογική διαδικασία στην αίθουσα του ΔΣ Ορχομενού 






Δεν υπάρχουν σχόλια: