Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

«Να βάλετε οπωσδήποτε στο πρόγραμμά σας μια επίσκεψη στους Δελφούς» η προτροπή Μπακογιάννη στους Στερεοελλαδίτες – Εντυπωσιασμένος από την ολοκλήρωση των έργων του ΕΣΠΑ

Χαμόγελα ευτυχίας και δικαιολογημένα! Η δραστήρια Έφορος των Δελφών κα Νάνσυ Ψάλτη υποδέχθηκε σήμερα τον Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστα Μπακογιάννη και μια σειρά ακόμη επίσημων προσκεκλημένων προκειμένου να τους ξεναγήσει σε όλα όσα  έγιναν μέσω ΕΣΠΑ σ` αυτό τον μοναδικό προορισμό! 

«´Όποιος δεν περάσει αυτές τις ημέρες μια βόλτα από τους Δελφούς, χάνει! Το λέω με βεβαιότητα, γιατί σήμερα που παρουσιάσαμε το ολοκληρωμένο έργο επεμβάσεων καιβελτιώσεων στον αρχαιολογικό χώρο, είδαν όλοι πόσο άλλαξε η εικόνα του. ´Οσοι σκοπεύετε να ταξιδέψετε προς την Στερεά Ελλάδα για τις γιορτές, να βάλετε οπωσδήποτε στο πρόγραμμά σας μια επίσκεψη στους Δελφούς».



Μ` αυτά τα λόγια σχολίασε δημόσια, ύστερα από τη σημερινή επί τόπου επίσκεψή του, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Κώστας Μπακογιάννης, εμφανώς ενθουσιασμένος από το αποτέλεσμα, όλα όσα έγιναν γύρω από το έργο «Ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου Δελφών». Το έργο που περιελάμβανε επεμβάσεις ανάπλασης αλλά και βελτίωσης των συνθηκών πρόσβασης και ξενάγησης, παραδόθηκε στο ευρύ κοινό. Οι παρεμβάσεις ύψους 600.000 ευρώ, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των διεθνών υποχρεώσεων που έχει αναλάβει η χώρα μας, μετά την κήρυξη των Δελφών το 1987, ως μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς (UNESCO).
Ο κ. Μπακογιάννης τόνισε ακόμη  για την παρουσίαση του έργου: «Είναι σημαντικό να μπορούμε να κάνουμε μόνο θετικές παρεμβάσεις στα μνημεία της ιστορίας και του πολιτισμού μας. Είναι αυτά που συνεχίζουν να μας κάνουν περήφανους και να μας προσφέρουν διεθνή αναγνώριση» .
 
Ανάμεσα στα νέα, εντυπωσιακά σημεία του Αρχαιολογικού χώρου
των Δελφών είναι
 ο τρίποδας της Μάχης των Πλαταιών. 

Νάνσυ Ψάλτη και Νίκος Πετρόχειλος. Δύο ...νέοι αρχαιολόγοι που πλέον ταυτίζονται
 απόλυτα και με ο,τι ... νέο γίνεται στους Δελφούς τα τελευταία χρόνια!







Συγχαρητήρια στην ΕΦΑ Φωκίδας, 
συγχαρητήρια στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή του ΕΣΠΑ. 
Περιφερειάρχα,  σειρά έχει το 2016 το Αρχαιολογικό Πάρκο Ορχομενού!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: