Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Τα συνεργαζόμενα συνταξιουχικά σωματεία της περιοχής Λιβαδειάς έδωσαν δυναμικό παρών στο συλλαλητήριο της Αθήνας

Δελτίο τύπου





Τα συνεργαζόμενα συνταξιουχικά σωματεία της περιοχής Λιβαδειάς, εντείνοντας τον αγώνα τους σε συντονισμό με τους συναδέλφους όλης της υπόλοιπης Ελλάδας αλλά και με τα σωματεία εργαζόμενων, συμμετείχαν μαζικά σήμερα στο Πανσυνταξιουχικό Συλλαλητήριο της Αθήνας όπου μεταφέρθηκαν με μισθωμένο λεωφορείο.
Στη μεγάλη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοτζιά συμμετείχαν σωματεία συνταξιούχων της Αθήνας και της κεντρικής Ελλάδας. Στην υπόλοιπη Ελλάδα (Μακεδονία, Κρήτη) έγιναν ανάλογες συγκεντρώσεις χθές 16 Νοέμβρη.
Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν οι εκπρόσωποι των εννέα συνεργαζόμενων ομοσπονδιών συνταξιούχων και στη συνέχεια οι συγκεντρωμένοι κατευΘήνθηκαν με πορεία στο υπουργείο Εργασίας για να συναντήσουν τον υπουργό. Τους υποδέχθηκαν όμως τα κατεβασμένα ρολά και οι κλειδωμένες πόρτες.
Έτσι η πορεία συνεχίστηκε μέχρι το πρωθυπουργικό γραφείο.
Εκεί η υποδοχή ήταν ακόμα πιο “φιλόξενη” με τα λεωφορεία των ΜΑΤ να έχουν αποκλείσει τον δρόμο προς το πρωθυπουργικό κτίριο λες και είχαν να κάνουν με “μπαχαλάκηδες” και όχι με αξιοσέβαστους απόμαχους της δουλειάς.
Από μια κυβέρνηση που ισχυρίζεται ότι νοιάζεται για την κοινωνία περιμέναμε, αν μη τι άλλο, να σεβαστεί τους ανθρώπους που μόχθησαν για να γίνουν ό,τι βλέπει το μάτι τριγύρω και να δεχτεί τουλάχιστον να ακούσει τα αιτήματά μας.
Συναντήσαμε όμως την πονηρή αδιαλλαξία να μην γίνουν δεκτοί και οι εννέα αντιπρόσωποι αλλά μόνο πέντε, θέλοντας μ’ αυτόν τον τρόπο να δημιουργήσουν διασπαστικές διαφωνίες στην ενωτική μας δράση που τους φοβίζει.
Μπροστά στην ανυποχώρητη όμως στάση της αντιπροσωπείας και των διαδηλωτών, ή και οι εννέα ή δεν φεύγουμε από εδώ, και μετά από πολύωρη αντιπαράθεση, υποχώρησε η κυβέρνηση και η εκπρόσωπός της, κα Ο. Γεροβασίλη, εδέησε να συναντήσει τους εκπροσώπους μας για να τους αναγγείλει φυσικά τις προαποφασισμένες θέσεις της κυβέρνησης της “αριστεράς” ότι δεν μπορούν να γίνουν δεκτά τα αιτήματά μας επειδή… δεν το επιτρέπει το μνημόνιο !
Φύγαμε απογοητευμένοι από την στάση αυτών που, ούτε καν πριν ένα χρόνο, μας υπόσχονταν κατάργηση των μνημονίων, επαναφορά των συντάξεων και της 13ης σύνταξης, αναβάθμιση του συστήματος υγείας και ένα σωρό άλλες φιλολαϊκές ρυθμίσεις, προκειμένου να πάρουν την εξουσία και μετά… μην τους είδατε !
Ακόμα και τον διάλογο τον αποκλείουν με κλούβες και αστυνομία !
Ακόμα και οι πιο υπομονετικοί και διαλλακτικοί δεν μπόρεσαν να μην αναρωτηθούν, σε τι διαφέρουν τούτοι εδώ από τους προηγούμενους !
Στο ότι ψηφίζουν μνημονιακούς νόμους και μας λένε ότι τόκαναν με “πόνο ψυχής” ;
ή όπως ήταν ο τίτλος μιας παλιάς δακρύβρεχτης ελληνικής ταινίας : “Αμάρτησα για το παιδί μου” ;
Οι συνταξιούχοι λέμε : Ντροπή τους ! πρόδωσαν όχι μόνο εμάς αλλά και τους ίδιους τους εαυτούς τους, αν φυσικά τα πίστευαν αυτά που έλεγαν ένα χρόνο πριν, που πολύ αμφιβάλλουμε !
Θα μας βρίσκουν πάντα μπροστά τους γιατί εμείς δεν ζητιανεύουμε ! τα λεφτά που τους δώσαμε να μας φυλάνε ζητάμε ! και δεν θα τα χαρίσουμε σε κανένα που θέλει να κάνει χάρες σε τραπεζίτες και κεφαλαιούχους !

Δεν υπάρχουν σχόλια: