Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2015

Ολοκληρώθηκε η διανομή πορτοκαλιών, ακτινιδίων, ρυζιού και βρεφικών τροφών στο Δήμο Ορχομενού

          Στις 9, 10, 16 και 17 Δεκεμβρίου 2015 έγινε στον Δήμο Ορχομενού διανομή υλικής βοήθειας προς οικογένειες και άτομα που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.
Συγκεκριμένα διατέθηκαν:
  • 2.770 κιλά πορτοκάλια από το Άργος, 
  • 2.600 κιλά ακτινίδια από τη Βέροια, 
  • 1.521 κιλά ρύζι Barboiled από τη Σίνδο 
και μικρή ποσότητα βρεφικών τροφών (γάλα και επιδόρπια) για παιδιά μικρότερα των 3 ετών που έκανε δωρεά η γνωστή εταιρεία Nestle.
          Για τα πορτοκάλια και τα ακτινίδια δικαιούχοι ήταν οι οικογένειες και τα άτομα που κατόπιν υποβολής αίτησής τους (15.6.2015-26.8.2015) εγκρίθηκαν στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ/FEAD)» (ΦΕΚ 1066Β/5.6.2015) και οι κάτοχοι της Κάρτας Σίτισης.
          Για το ρύζι δικαιούχοι ήταν όσοι είχαν εγκριθεί (με τα τότε κριτήρια) το 2013 (με βάση την υπ΄ αριθμ. 279/23460 κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών, Εσωτερικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων) στο Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής Τροφίμων σε Απόρους. Συνέχεια του προγράμματος αυτού υπήρξε το «Εθνικό Πρόγραμμα Δωρεάν Διανομής ρυζιού Barboiled» που υλοποιήθηκε σε εφαρμογή της 33/1752/7.1.2014 κοινής απόφασης των υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
          Όλοι οι δικαιούχοι ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά από το Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Ορχομενού. Η διανομή έγινε στο φουαγιέ του Συνεδριακού Κέντρου στα πέτρινα κτίρια (πρώην Οργανισμού Κωπαΐδας) με υπεύθυνους την προϊσταμένη του τμήματος κα Γαρυφαλλιά Λιόντου και τον ειδικό συνεργάτη του Δημάρχου κ. Γιάννη Πάνου, ενώ πολύ σημαντική υπήρξε η βοήθεια των υπαλλήλων του Δήμου Παναγιώτη Κουμπούρα και Πελαγίας Μιχαλοστάμου. Η σωστή διαχείριση των προς διάθεση ποσοτήτων επέτρεψε να μην φύγει κανείς με άδεια χέρια από όσους προσήλθαν στο χώρο διανομής.


Γραφείο Τύπου Δήμου Ορχομενού

Δεν υπάρχουν σχόλια: