Τετάρτη 6 Μαΐου 2015

Σε τροποποίηση του σχεδίου πόλεως προχωρά ο Δήμος Ορχομενού για τις ανάγκες του ενοποίησης των Αρχαιολογικών χώρων

Ένα ακόμη βήμα προς κατεύθυνση των δεσμεύσεων που έχουν αναλάβει τόσο η προηγούμενη Δημοτική Αρχή όσο και η σημερινή ηγεσία του Δήμου Ορχομενού μαζί με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, αποτελεί η πρόσφατη – κατά πλειοψηφία!!! – απόφαση του ΔΣ του Δήμου Ορχομενού να προχωρήσει στην τροποποίηση του σχεδίου πόλεως για τα οικοδομικά τετράγωνα που άπτονται ή είναι εντός των ολοκληρωμένων μελετών για την διαμόρφωση του Αρχαιολογικού Πάρκου Ορχομενού.

Αναλυτικότερα, στη συνεδρίαση της 24 Απριλίου 2015, το 2ο θέμα της ημερήσιας διάταξης αφορούσε την «τροποποίησης του ρυμοτομικού σχεδίου πόλης στην περιοχή , που περικλείεται από τις οδούς 28ης Οκτωβρίου – Γυμναστηρίου – Βυζαντίου – 10ης Σεπτεμβρίου –Μινύου στο πλαίσιο ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων»,  θέμα που εισηγήθηκε ο  κ. Βασίλειος Τούντας, Δ/ντή Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Ορχομενού.
Στην εισήγησή του, ο κ. Τούντας ανέφερε πως πριν από μερικούς μήνες έγινε η παρουσίαση των μελετών που προτάθηκαν με σκοπό την ενοποίηση του Αρχαιολογικού Πάρκου. Μετά την απόφαση του Δ.Σ. για την κατ’ αρχήν έγκριση της μελέτης τροποποίησης του εγκεκριμένου σχεδίου πόλης στην περιοχή Σκριπού και συγκεκριμένα στα Οικοδομικά Τετράγωνα 65, 66, 68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 82, και μετά από συμπληρωματικές διευκρινήσεις που μας έδωσαν στα γραφεία του Δήμου οι μελετητές κ.κ. Διαμαντόπουλος Δ. και Ηλιοπούλου Ελ., σήμερα καλείστε να εγκρίνετε οριστικά την τροποποίηση του σχεδίου στα συγκεκριμένα οικοδομικά τετράγωνα ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία, να εξουσιοδοτήσετε τον κ. Δήμαρχο να προβεί σε όλες τις περαιτέρω σχετικές ενέργειες(ανάρτηση στον πίνακα ανακοινώσεων του Δήμου, δημοσίευση στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις κλπ).
Το λόγο στη συνέχεια πήρε ο Δήμαρχος ο  οποίος είπε ότι είναι ιστορική η σημερινή μέρα. Επίσης  αναφέρθηκε και στη συμβολή της προηγούμενης  δημοτικής αρχής  στην ανάδειξη και την υλοποίηση της ενοποίησης του Αρχαιολογικού Χώρου με τη δημιουργία του Αρχαιολογικού Πάρκου μέσω του « Διαζώματος».  Και ότι μας δίνεται   η ευκαιρία σήμερα με ομόφωνη απόφαση  του Δημοτικού Συμβουλίου να προχωρήσουμε στην τροποποίηση του σχεδίου. Επίσης είπε ότι δρομολογείται να ξεκινήσει αυτό το μεγάλο έργο , που είναι για όλους μας  στόχος  ,  η  ανάδειξη του  Δήμου Ορχομενού. 
«Το έργο θα αναβαθμίσει όλη την περιοχή και ιστορικά θα αναδειχθεί ο Ορχομενός και η αρχαιολογική του αξία» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Υπερήφανος. Ακολούθως ο κ. Τούντας Β. απάντησε σε ερωτήματα των δημοτικών συμβούλων και δημοτών και έδωσε περαιτέρω διευκρινήσεις.
Ο επικεφαλής τις παράταξης « Λαϊκή Συσπείρωση» κ. Γεώργιος Σκόπας δήλωσε ότι σαν παράταξη έχουνε καταψηφίσει τις ιδιωτικές εταιρείες που έχουν αναλάβει τις μελέτες του έργου.

Η απόφαση τέλος λήφθηκε κατά πλειοψηφία, εγκρίνοντας την τροποποίηση του ρυμοτομικού σχεδίου πόλης στην περιοχή Σκριπούς , στο πλαίσιο ενοποίησης των αρχαιολογικών χώρων, και συγκεκριμένα στα παρακάτω οικοδομικά τετράγωνα 65,66,68, 69, 70, 71, 72, 73, 74, 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81, 82 . Τις επόμενες μέρες θα γίνουν επίσημες ανακοινώσεις και η ανάρτησή των τροποποιήσεων, για τις οποίες θα δοθεί προθεσμία για ενστάσεις δεκαπέντε ημερών. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: