Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Ερώτηση στη Βουλή και από τον Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θανάση Σκούμα για τις καταστροφές από χαλαζόπτωση σε αγροτικές καλλιέργειες στην Καλλιθέα Δήμου Τανάγρας και το Δήμο ΘήβαςΠρος τον κ. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας

ΘΕΜΑ: Καταστροφή καλλιεργειών από έντονη χαλαζόπτωση σε αγροτικές καλλιέργειες στην Καλλιθέα Δήμου Τανάγρας και το Δήμο Θήβας.

            Μια ιδιαίτερα έντονη χαλαζόπτωση στις 27 Μαΐου 2015 προκάλεσε   μεγάλες ζημιές σε καλλιέργειες στις αγροτικές περιοχές «Σουλά», «Σωρός» κλπ, των κτηματικών περιφερειών Καλλιθέας Βοιωτίας και Θήβας. Αμπέλια, σιτηρά, κηπευτικά είδη και άλλες καλλιέργειες, υπέστησαν καθολική καταστροφή από την απρόβλεπτη μανία της χαλαζόπτωσης. Επισημαίνουμε, ότι  σοβαρές ζημιές προκλήθηκαν σε καλλιέργειες και σε άλλες περιοχές του νομού.
           
            Στο σημείο αυτό θα πρέπει να τονιστεί πως ο νομός μας είχε  υποστεί μεγάλες ζημιές λόγω των σφοδρών βροχοπτώσεων την προηγούμενη περίοδο. Είναι προφανές, ότι απαιτείται άμεση επίσκεψη και καταγραφή των καταστροφών από κλιμάκια του Υπουργείου και του ΕΛΓΑ, προκειμένου να δρομολογηθεί άμεσα η αποζημίωση των παραγωγών από τις εκτεταμένες καταστροφές.


   
Με βάση τα παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:
  • Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεται να προβεί ώστε να  προχωρήσουν άμεσα οι ενέργειες της καταγραφής των ζημιών και της αποζημίωσης των πληγέντων παραγωγών;
Ο ερωτών Βουλευτής

Σκούμας Αθανάσιος


Δεν υπάρχουν σχόλια: