Πέμπτη 21 Μαΐου 2015

Τι..."έταξε" στον αγροτικό κόσμο η Διοίκηση του ΕΛΓΑ κατά τη σύσκεψη στην Π.Ε. Βοιωτίας

Επίσκεψη στη Βοιωτία πραγματοποίησαν ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του ΕΛ.Γ.Α. συνοδευόμενοι από υπηρεσιακούς παράγοντες, με σκοπό την παρακολούθηση της εξέλιξης της διαδικασίας σε σχέση με τις ζημιές στις καλλιέργειες που επλήγησαν  από τις πλημμύρες στο κάμπο της Κωπαίδας, (περιοχές Αλίαρτου, Ορχομενού,  Βαγιών και Τανάγρας).

Τις αυτοψίες που πραγματοποιήθηκαν  στις πληγείσες περιοχές ακολούθησε η εκτενής ενημέρωση της Διοίκησης.

Στο σύνολο του Νομού υποβληθήκαν 467 δηλώσεις ζημιάς, η πλειονότητα των οποίων αφορούν ζημιές σιτηρών, μηδικής και κηπευτικών.

- Οι αποζημιώσεις συνολικής δαπάνης περίπου  320.000 ευρώ, θα καταβληθούν μετά την λήξη και του δεύτερου σταδίου των ενστάσεων που θα ακολουθήσει αυτό της ανάρτησης.

-επιπλέον κατατέθηκαν 52 αιτήσεις ζημιών οι οποίες θα καλυφθούν από τα προγράμματα Κρατικών Οικονομικών Ενισχύσεων (ΠΣΕΑ), για τα οποία και για αυτά ολοκληρώθηκαν οι εξατομικευμένοι έλεγχοι.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκε σύσκεψη στο Περιφερειακό Μέγαρο Βοιωτίας παρόντων της αντιπεριφερειάρχη κ. Φανής Παπαθωμά των Δημάρχων των πλητόμενων περιοχών   και υπηρεσιακών παραγόντων.

Η περιοδεία της Διοίκησης του ΕΛ.Γ.Α.,  ολοκληρώθηκε με συναντήσεις και με   φορείς των αγροτών στο Δημαρχείο Ορχομενού, οι οποίοι ενημερώθηκαν σχετικά με τις πρακτικές των αποζημιώσεων που ακολουθεί ο Οργανισμός, καθώς και τον ρόλο του για την προστασία του φυτικού και ζωικού κεφαλαίου. Οι αγρότες είχαν την ευκαιρία να καταθέσουν τις απόψεις τους και τις προτάσεις τους, οι οποίες αφορούσαν ζητήματα τροποποίησης του ισχύοντος Κανονισμού ασφαλίσεων και αποζημιώσεων, στο πλαίσιο ενός ευρύτερου διαλόγου που ξεκίνησε μαζί τους  η νέα διοίκηση. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: