Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου 2010

Ο Όμιλος Piaggio και η Enel ενώνουν τις δυνάμεις τουςΚαινοτομικές εφαρμογές σε ότι αφορά « την πράσινη ανάπτυξη και τις λύσεις στη καθημερινή μετακίνηση»

Συμφωνία για την παραγωγή συστημάτων μετακίνησης με μηδενικές και χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις υπέγραψαν πρόσφατα η Enel (3ος προμηθευτής ενέργειας στην ευρωπαϊκή κατάταξη) και ο Όμιλος Piaggio, εκπροσωπούμενοι από το Διευθύνοντα Σύμβουλο και Γενικό Διευθυντή Fulvio Conti και τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο Roberto Colaninno αντίστοιχα, Η συμφωνία στοχεύει στα εξής: Στην ανάλυση των ειδικών αναγκών μετακίνησης και ηλεκτρικής επαναφόρτισης που έχουν οι πελάτες με εταιρικό στόλο οχημάτων, έτσι ώστε να τους παράσχουν καινοτόμα προϊόντα και λύσεις, στο να εξετάσουν το πόσο καλά «συνεργάζονται μεταξύ τους» η υποδομή επαναφόρτισης της Enel και τα ηλεκτρικά οχήματα Piaggio, και στη μελέτη της σχέσης των υβριδικών δικύκλων (scooter) και της υποδομής επαναφόρτισης. Πιο συγκεκριμένα, η Piaggio θα προσφέρει την τεχνογνωσία, τις πληροφορίες και τα τεχνικά δεδομένα για τους ηλεκτρικούς και υβριδικούς κινητήρες, τις επιδόσεις τους και τη χρήση τους, αλλά και τις απαιτήσεις επαναφόρτισης. Επιπλέον, ο όμιλος θα χρησιμοποιήσει τα αποτελέσματα της έρευνας στη διαχείριση των οχημάτων με μηδενικές και χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις, ενώ για τις ανάγκες των πιλοτικών προγραμμάτων θα προσφέρει τα υβριδικά/ηλεκτρικά οχήματά της, κυρίως το υβριδικό scooter Piaggio Mp3, το εμπορικό όχημα Porter Electric Power και το τρίκυκλο Ape Calessino Electric Lithium. Από την άλλη, η Enel θα προσφέρει την καινοτόμα υποδομή της στον τομέα της ηλεκτρικής επαναφόρτισης και θα αξιολογήσει τα αποτελέσματα της μελέτης σκοπιμότητας προκειμένου να διασφαλιστεί η συμβατότητα του συστήματος με τα τεχνικά χαρακτηριστικά αλλά και το σχήμα των οχημάτων της Piaggio. Επιπλέον, θα μοιραστεί με το συνεργάτη της τη γνώση στον τομέα της διαχείρισης των εταιρικών στόλων-οχημάτων, ώστε να συμβάλλει στον εντοπισμό των ειδικών αναγκών των ηλεκτρικών οχημάτων. Η συνεργασία προβλέπει, επίσης, την επιλογή πόλεων ή συνθηκών χρήσης με διαφορετικά χαρακτηριστικά μετακίνησης και αναγκών, στα οποία θα εφαρμοστούν τα κοινά πιλοτικά προγράμματα. Και οι δύο συνεργάτες δραστηριοποιούνται εδώ και καιρό στον τομέα των βιώσιμων μετακινήσεων (sustainable mobility). Ο Όμιλος Piaggio, από τους κορυφαίους κατασκευαστές δικύκλων παγκοσμίως και ο απόλυτος ηγέτης σε λύσεις με μηδενικές/χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στον συγκεκριμένο κλάδο, σχεδιάζει, κατασκευάζει και πουλά οχήματα με μηδενικές/χαμηλές περιβαλλοντικές επιπτώσεις στην Ευρώπη και τις διεθνείς αγορές. Ο όμιλος διευρύνει σταδιακά την γκάμα των υβριδικών και ηλεκτροκίνητων οχημάτων του.
Ο Roberto Colaninno, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Piaggio, σχολίασε: «Η γκάμα των οχημάτων που είναι φιλικά προς το περιβάλλον και ειδικά το scooter Mp3 Hybrid, τα ηλεκτρικά Porter και Ape , είναι το αποτέλεσμα μιας τεράστιας προσπάθειας για τεχνολογική ανάπτυξη και σημαντικές επενδύσεις. Αποτελεί επίσης καινοτόμο απάντηση σε αυτό που ζητάει με μεγάλη επιμονή η αγορά σήμερα: τη μείωση των ρύπων και της κατανάλωσης καυσίμων. Η ανάπτυξη αυτών των τεχνολογιών και η εφαρμογή τους στις αστικές μετακινήσεις θα δημιουργήσει νέα προϊόντα και εφαρμογές τα επόμενα χρόνια. Η συνεργασία με την Enel είναι αναπόσπαστο κομμάτι αυτής της ανάπτυξης, καθώς έτσι καλύπτεται η ανάγκη παροχής υποδομών σε ιδιώτες αλλά και εταιρίες, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν συνδυαστικά με τις καινοτόμες εφαρμογές των νέων μας οχημάτων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: