Τρίτη, 23 Φεβρουαρίου 2010

Έ,ε,έρχεται… μαζική αντίδραση στο Δήμο Ορχομενού!


Διόλου εφησυχασμένοι από τις παρασκηνιακές ενέργειες και προτάσεις που εκφράζονται στους κόλπους του ΠΑΣΟΚ σε Νομαρχιακό και Περιφερειακό επίπεδο σχετικά με την εφαρμογή του Σχεδίου Καλλικράτης είναι – σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Orchomenos Press- στελέχη της τοπικής Οργάνωσης, Δημοτικοί Σύμβουλοι αλλά και παλαιότεροι πρωταγωνιστές της εγχώριας πολιτικής μας ζωής.
Ο λόγος της ανησυχίας τους στηρίζεται – κυρίως – στην καταφανέστατη έλλειψη «συμμαχιών» που έχει η πόλη μας σε επίπεδο Νομού, καθώς ΟΥΔΕΙΣ – πλην των άμεσα εμπλεκομένων εκπροσώπων και φορέων της πόλης μας και (έστω και υπό πίεση) των Βουλευτών του Νομού μας – έχει πάρει θέση υπέρ της διατήρησης της ανεξαρτησίας του Δήμου Ορχομενού στη σχεδιαζόμενη Διοικητική Μεταρρύθμιση της χώρας.
Στην παραπάνω – ξεκάθαρη θέση κάποιων τοπικών παραγόντων – έρχεται να προστεθεί, όμως, η «ανεξήγητη» για πολλούς στάση του κ. Γιώργου Σιδέρη (Γραμματέα της Νομαρχιακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ) και του, επίσης Διστομίτη, κ. Γιάννη Μπούρα (Γραμματέα της Περιφερειακής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ), οι οποίοι ακούγεται ότι «μοιράζουν την τράπουλα» στο Νομό, έχοντας «εξασφαλίσει» την αυτοδυναμία του Δήμου Διστόμου και αδιαφορώντας για το «πράσινο» Δήμο Ορχομενού, όπως δείχνουν τόσο ξεκάθαρα τα αποτελέσματα των τελευταίων Εθνικών Εκλογών. Μάλιστα, πρόσωπα του περιβάλλοντός τους, τους εκθέτουν ακόμη περισσότερο λέγοντας πως διατηρούν την πεποίθηση «ότι ο Δήμος Ορχομενού είναι χαμένος για το ΠΑΣΟΚ», προδικάζοντας το μέλλον του 3ου μεγαλύτερου Δήμου της Βοιωτίας και 5ου Δήμου σε επίπεδο Στερεάς Ελλάδας προς εξυπηρέτηση των κομματικών τους και μόνο ανυπόστατων εκτιμήσεων ενώ αδικούν κατάφορα την Μειοψηφία του Δήμου που – αμφιβάλουμε κι` αν συμβαίνει κάτι παρόμοιο ακόμη και σε όλη την Περιφέρεια- έχει βάλει κυριολεκτικά «τα δύο πόδια σε ένα παπούτσι» την σημερινή Δημοτική Αρχή ασκώντας εποικοδομητική και παραγωγική κριτική, την οποία και καρπώνεται μέρα με τη μέρα!
Εξίσου «ανεξήγητη» θεωρείται και η θέση που διατηρεί η Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Βοιωτίας – που κατά τα ψέματα εκφράζεται κυρίως μέσα από τις θέσεις του Προέδρου της κ. Νίκου Παπαγγελή – όσον αφορά το … χωροταξικό, προτάσσοντας ως «σπουδαιότερο προς το παρόν» το «θεσμικό σχεδιασμό». Ίσως επειδή στόχος είναι να κρατηθούν όσο το δυνατόν χαμηλότεροι τόνοι σε εσωκομματικό επίπεδο! Ίσως, πάλι, προκειμένου να περάσει «ευκολότερα» η άποψη των «πολλών», κατ` εκείνους, «των ημετέρων» κατά τις πληροφορίες του Orchomenos Press, μόνο και μόνο για να βρουν διέξοδο από το «πολιτικό ταβάνι» στο οποίο έχουν φτάσει – μέσω του Σχεδίου Καλλικράτης - συγκεκριμένοι Αυτοδιοικητικοί (τι κάνει νιαου νιαου στα κεραμίδια…).
Γι` αυτό και σημαντικό πιστεύουμε πλέον ρόλο καλείται να παίξει ο Δήμαρχος της πόλης μας και μέλος του ΔΣ της ΤΕΔΚ Ν. Βοιωτίας προκειμένου να ζητήσει ΑΜΕΣΑ και ΞΕΚΑΘΑΡΑ από τους ομοιοτράπεζούς του να … διώξουν το νεφελώδες σχέδιο «της αναλογικότητας στη Βοιωτία» - ενδεχομένως πάμε για 6 Δήμους - ΚΑΤΟΝΟΜΑΖΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ! Σαν να μη φτάνουν όλα αυτά, ο υπερβολικός τοπικισμός και τα κούφια επιχειρήματα εκπροσώπων του γειτονικού Δήμου Λεβαδεών έχουν οξύνει τα πνεύματα και έχουν προκαλέσει τόσο μεγαλύτερη άρνηση στην τοπική μας κοινωνία, σε σημείο που ακόμη και η… πιθανότητα διαλόγου μοιάζει … απίθανη, αφού ουδείς μπορεί να πείσει τους Ορχομένιους για το όφελος που θα έχει μια συνένωση με τη «μεγάλη Λιβαδειά»!
Επίσης σε μεγάλο βαθμό, το «φίδι από την τρύπα» καλείται σε κομματικό επίπεδο να βγάλει και ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας και Υποψήφιος Δήμαρχος στις Δημοτικές Εκλογές του 2006 κ. Κώστας Ξηρογιάννης, ο οποίος – ευτυχώς- εξ` αρχή διευκρίνισε στο «κόμμα του» πως δεν πρόκειται να «πειθαρχήσει» σε μια «γραμμή», παρά μόνο στη λογική εκείνη που θα έχει τον Ορχομενό αυτοδύναμο και ανεξάρτητο Δήμο. Στο πλευρό του, μάλιστα, φαίνεται πως έχει όχι απλά τους Συμβούλους του αλλά και σύσσωμους τους τοπικούς φορείς που και εκείνοι του ζητούν να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και μόνο της πόλης μας και να μην υπακούσει σε «κομματικές γραμμές», ακόμη και εάν αυτό «δυσαρεστήσει» την κομματική ιεραρχία.
Μάλιστα, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του Orchomenos Press, φορείς και κινήσεις πολιτών σχεδιάζουν να εκφράσουν ανοικτά στην αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε υπονόμευση του Δήμου Ορχομενού μέσω μια μαζικής λαϊκής συγκέντρωσης, ίσως και το επόμενο Σαββατοκύριακο, ενώ ταυτόχρονα μαζεύουν και … υπογραφές σε ένα συλλογικό ψήφισμα με συγκεκριμένα και ατράνταχτα επιχειρήματα.
Ακόμη έντονα ακούγεται πως θα αντιδράσει και η Τοπική Οργάνωση ΠΑΣΟΚ προκειμένου να στείλει πολιτικό μήνυμα στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον κ. Ραγκούση για τις ευθύνες που θα προκύψουν για το κόμμα του, εάν ο (κατά 60% ΠΑΣΟΚ) Καποδιστριακός Δήμος Ορχομενός ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΔΡΑ ΔΗΜΟΥ.
Θα επανέλθουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: