Τετάρτη, 17 Φεβρουαρίου 2010

Δια χειρός… Λουκά Ντάνου!


«Γνωρίζω τον Τάκη από τα τέλη της δεκαετίας του ` 70 σε πλήρη και λαμπρή επαγγελματική καταξίωση. Τα χρόνια που ακολούθησαν η παρέα μας μαζί με τον Κώστα έγινε στενή κι, όπως ο Τάκης παραστατικά την περιγράφει, είσαι σαν την σιδερένια πυροστιά με τα τρία πόδια που χρησιμοποιούσαν στα χωριά για μαγειρέψουν το φαγητό στο τζάκι ή στη φωτιά της αυλής. Κανένας μας δεν ήξερε μα και δεν υποπτευόταν την τραγική πορεία των παιδικών του χρόνων…». Μ` αυτή την εισαγωγή ένας αυτοδίδακτος «συγγραφέας», συνταξιούχος πλέον καθηγητής, μα πάνω απ` όλα Ορχομένιος αλλά μόνιμος κάτοικος στο Λάκωμα Χαλκιδικής, τακτικότατος αναγνώστης και … καυστικός (φευ!) σχολιαστής του Orchomenos Press, ο φίλος μας κ. Λουκάς Κ. Ντάνος μας μυεί στην εισαγωγή του πρώτου του βιβλίου που πριν λίγες ημέρες έφτασε στα χέρια μας.
«Ο Τάκης – Μια απίστευτη διαδρομή» είναι ο τίτλος του και είμαστε όλο περιέργεια για να διαβάσουμε και τη συνέχεια του… Εάν κάποιος από εσάς διακατέχεται από την ίδια επιθυμία δεν έχει παρά να μας στείλει ένα email στο orchomenospress.blogspot.com με τα στοιχεία του ( όποιος πρόλαβε τον … Κύριο είδεν (χα!) και εμείς θα του προσφέρουμε ένα αντίτυπο, από τα τρία συνολικά που είχε την καλοσύνη να μας στείλει ο δημιουργός του.
Το ένα, λοιπόν, για το αρχείο μας, το άλλο για εσάς και το τρίτο για τη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας, με την ευθύνη να το παραδώσουμε!
Τον ευχαριστούμε για τη σκέψη και του ευχόμαστε να παραμείνει για πολλά πολλά χρόνια ακόμη το ίδιο δημιουργικός! Καλή συνέχεια…

Δεν υπάρχουν σχόλια: