Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

ΚΑΘΑΡΗ ΔΕΥΤΕΡΑ στο λόφο της Δραγατσούλας στον Ορχομενό











Στον απόηχο των πολύ θετικών εντυπώσεων που άφησε φέτος – κατά γενική ομολογία – η αναβίωση του Καρναβαλιού στην πόλη μας, το ξημέρωμα της Καθαρής Δευτέρας 15 Φεβρουαρίου 2007, κάτω από την Μακεδονική ακρόπολη του Ορχομενού και λίγο ψηλότερα από το ναό του Ασκληπιού, στο λόφο της Δραγατσούλας, τα καζάνια ανέβηκαν στη φωτιά με τα ξύλα και η παραδοσιακή φασολάδα άρχισε να σιγοβράζει περιμένοντας τους επισκέπτες που θα ήθελαν να απολαύσουν δωρεάν φαγητό, άφθονο κρασί αλλά και την πανέμορφη θέα καθώς και εκείνους που ήθελαν να πετάξουν τον χαρταετό τους όπως το έθιμο προστάζει…

Ο Δήμος Ορχομενού για μια ακόμη χρονιά συνέχισε το έθιμο της Καθαρής Δευτέρας προσφέροντας στους δημότες αλλά και τους πολυπληθείς επισκέπτες μια παραδοσιακή γιορτή στο λόφο της Δραγατσούλας.
Τόσο ο Δήμαρχος Ορχομενού κ. Λουκάς Υπερήφανος όσο και ο Επικεφαλής της Μειοψηφίας κ. Κώστας Ξηρογιάννης καλωσόρισαν στις δηλώσεις τους επισκέπτες και τους ευχήθηκαν «Καλή Σαρακοστή».
Μαζί φυσικά με τους επισκέπτες, στα Κούλουμα βρέθηκαν και αρκετοί Δημοτικοί Σύμβουλοι, mο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παναγιώτης Υπερήφανος, ο Αντιπρόεδρος του ΔΣ κ. Μίμης Βαγενάς, οι Αντιδήμαρχοι κ.κ. Λουκάς Τριανταφύλλου, Γιώργος Τζαβάρας και Γιάννης Νταβαλούμης, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου κ. Μάκης Μονοχάρης, Πρόεδροι τοπικών συμβουλίων, Μέλη του Πολιτιστικού και Παραδοσιακού Συλλόγου Ορχομενού, Μέλη της Πρωτοβουλίας Πολιτών Ορχομενού, Μέλη του Αγροτικού Συλλόγου Ορχομενού, της Αθλητικής Ένωσης Ορχομενού, κ.α. Στο λόφο της Δραγατσούλας για... ρεπορτάζ ήταν τα ΝΕΑ ΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ και το Star Κεντρικής Ελλάδος, Χορηγοί Επικοινωνίας των Αποκριάτικων Εκδηλώσεων του Δήμου Ορχομενού για το 2010. Και του χρόνου!

Δεν υπάρχουν σχόλια: