Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Στα «χέρια πιάστηκαν» οι Δήμαρχοι του ΠΑΣΟΚ για τον «Καλλικράτη»


Επιμένουν σε δύο δήμους οι Δήμαρχοι Λιβαδειάς και Θήβας

Επί τρείς ώρες τρώγονταν σαν τα κοκόρια ενώ μέχρι και στα … χέρια έφτασαν να πιαστούν το βράδυ της Κυριακής οι Αυτοδιοικητικοί του Νομού μας στην πρώτη τους – επί της ουσίας – συνάντησή τους με το μέλος του Π.Σ του ΠΑΣΟΚ κα Έφη Χαλάτση, σε μια προσπάθεια να βρουν κοινή εσωκομματική γραμμή πλεύσης όσον αφορά την Διοικητική Μεταρρύθμιση της χώρας στο Σχέδιο Καλλικράτης.
Στην συνάντηση ήταν σύσσωμοι παρόντες, με τους γραμματείς σε Νομαρχιακό και Περιφερειακό επίπεδο (κκ. Σιδέρη και Μπούρα) να κάνουν… παιχνίδι, τον Πρόεδρο της ΤΕΔΚ Ν. Βοιωτίας κ. Νίκο Παπαγγελή να κρατά ισορροπίες και τους Δημάρχους της Λιβαδειάς και της Θήβας να τραβούν το σκοινί προκειμένου να μείνουν δύο και μόνο Δήμοι σε ολόκληρο το Νομό Βοιωτίας.
Η συνάντηση διήρκησε πάνω από τρεις ώρες, έγιναν τοποθετήσεις απ` όλους αλλά δευτερολογίες δεν … επιτράπηκαν! Οι κα Χαλατσή είχε βγάλει – εννοείται – χαρτί και μολύβι και κατά γενική ομολογία τους άκουσε όλους το ίδιο προσεκτικά.
Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, πως τα πνεύματα δεν οξύνθηκαν ακόμη και μ` αυτές τις συνθήκες, με τους Δημάρχους του ΠΑΣΟΚ ή και τους υποψηφίους ακόμη στις τελευταίες δημοτικές εκλογές να διατηρούν εξίσου σκληρή γραμμή όσον αφορά την «άδικη μεταχείρισή τους σε περίπτωση που η κυβέρνηση προχωρήσει σε λιγότερους από 6 Δήμους στη Βοιωτία», όπως μας είπε χαρακτηριστικά σήμερα Δήμαρχος της περιοχής.
Χωρίς να έχει τίποτα ακόμη ξεκαθαριστεί, το αποτέλεσμα της κουβέντας οδηγήθηκε, μάλλον, στο συμπέρασμα πως σε καμιά περίπτωση οι συνενώσεις στη Βοιωτία δεν θα είναι αντιστρόφως ανάλογες των συνενώσεων που θα προκύψουν σε πανελλαδικό επίπεδο, όπερ σημαίνει πως οδηγούμαστε - το πιθανότερο – σε έξι Δήμους κατά τη λογική του 1/3.
Σύμφωνα, πάντως, με το Γραμματέας της Ν.Ε Γ. Σιδέρη, που μίλησε στο ΣΕΙΡΙΟ FM, ο «Καλλικράτης» θα προχωρήσει ασχέτως αντιδράσεων. Ενώ τόνισε ότι οι αντιδράσεις αυτές οφείλονται πρωτίστως σε προσωπικές φιλοδοξίες των αιρετών και δευτερευόντως στις πιέσεις των τοπικών κοινωνιών. Ο κ. Σιδέρης, επίσης, διευκρίνισε πως η διαβούλευση για το θέμα θα συνεχιστεί και σε κομματικό επίπεδο, αφού την Κυριακή έγινε μόνο μια πρώτη καταγραφή των θέσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: