Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Η γιορτή του Αγίου Χαραλάμπους στον Ορχομενό.





Παραμονή του Αγ. Χαραλάμπους και ανηφορίσαμε για τον λόφο της Δραγατσούλας όπου είναι το ομώνυμο εκκλησάκι , δίπλα σε ένα καταπράσινο αλσύλλιο. Στο κάλεσμα της μικρής καμπάνας για τον εσπερινό ανταποκρίθηκαν όλοι οι χριστιανοί της περιοχής και κατέκλυσαν το γραφικό εκκλησάκι που βέβαια δεν μπόρεσε να τους χωρέσει. Καθίσαμε έξω στον προαύλιο χώρο κι από κει ακούσαμε τις γλυκύτατες ψαλμωδίες του πατέρα Χαράλαμπου, του ιεροψάλτη Γιάννη Μπούτση και των υπόλοιπων συνεργατών του. Από τον ιεροκήρυκα της εκκλησίας με ευλάβεια ακούσαμε το θείο κήρυγμα για τον βίο του Αγ. Χαραλάμπους αλλά και τα καλά λόγια για την προσφορά τού πατέρα Χαράλαμπου που είχε και την ονομαστική του γιορτή .
Στο τέλος της λειτουργίας ο σεβάσμιος ιερέας δέχτηκε τις ευχές των ενοριτών του και μας έδωσε το αντίδωρο και ένα γλυκό που το πρόσφερε η πρεσβυτέρα του.
Μετά την λειτουργία , μας περίμενε μια έκπληξη : Στο προαύλιο είχε ανάψει μια μεγάλη φωτιά ανανεώνοντας ένα παλιό έθιμο που ήθελε την παραμονή της γιορτής να ανάβεται μια φωτιά μπροστά από την εκκλησία. Με την βοήθεια του Δήμου Ορχομενού και την οργάνωση του ακούραστου πατέρα Χαράλαμπου περάσαμε μια πολύ όμορφη βραδιά. Ακολούθησε χορός γύρω απ’ τη φωτιά με την συνοδεία λαϊκών οργάνων και φυσικά δεν έλειψε το σπιτικό κρασί και οι παραδοσιακές πίτες.
Πατέρα Χαράλαμπε , να είσαι καλά , πολύχρονος και δημιουργικός όπως πάντα για το καλό της ενορίας σου αλλά και της πόλης μας. Και του χρόνου!
Δελτίο Τύπου Π.Π.Ο.

ΥΓ. Το Orchomenos Press εύχεται επίσης "πολύχρονος" στον αγαπητό μας π. Χαράλαμπο Χατζηχαραλάμπους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: