Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

Σε εξέλιξη η επίσκεψη Μπένου στη Βοιωτία…




Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα η επίσκεψη του Προέδρου του Σωματείου του Διαζώματος στο Νομό μας. Πριν από λίγο και αφού επισκέφθηκαν το Δημαρχείο - όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Θηβαίων Νικόλαο Σβίγγο και υπηρεσιακούς παράγοντες του Δήμου - πήγαν στην Θ` ΕΠΚΑ στη Θήβα, συνομίλησαν με τον Προϊστάμενο κ. Βασίλη Αραβαντινό ενώ παρόντες ήταν ακόμη μέλη του ΔΣ όπως ο κ. Κώστας Κουρκούτης (τ. Δήμαρχος), κ.α. Σκοπός της επίσκεψης του κ. Μπένου ήταν να δει από κοντά σημαντικά ιστορικά μνημεία ώστε να οργανώσει μια πλήρη βάση δεδομένων με πληροφορίες, διάσπαρτες σήμερα, γύρω από τα αρχαία θέατρα,
Ο κ. Μπένος, συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Θηβαίων επισκέφθηκαν το αρχαιολογικό Μουσείο όπου ξεναγήθηκαν στο νέο κτίριο από τον Έφορο Αρχαιοτήτων κ. Βασίλη Αραβαντινό ενώ στην συνέχεια όλοι μαζί επισκέφθηκαν το αρχαίο θέατρο της Θήβας, ωδείο του Σύλλα και το Ιερό των Καβείρων όπου ο κ. Μπένος δήλωσε έκπληκτος τόσο από την φυσική ομορφιά της περιοχής όσο και από την κατάσταση που βρίσκεται το μνημείο.
Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης του κ. Μπένου, ο Δήμαρχος κ. Σβίγγος δήλωσε στα ΜΜΕ: «Σήμερα είχαμε μια ευχάριστη έκπληξη. Υποδεχθήκαμε στην πόλη μας έναν άνθρωπο της Αυτοδιοίκησης και του Πολιτισμού, τον Σταύρο Μπένο. Συζητήσαμε τα διάφορα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τομέας του Πολιτισμού αλλά κυρίως για το πως θα μπορέσουμε να διασώσουμε τα ιστορικά μνημεία, την πολιτιστική μας κληρονομιά. Πρόκειται για μια πάρα πολύ αξιόλογη προσπάθεια από πλευράς του κ. Μπένου ενώ υπάρχει και σχεδιασμός για την ίδρυση δικτύου πόλεων με θέματα της αρχαιότητας.
Η δική μας συνεισφορά είναι πάρα πολύ σημαντική σε αυτήν την προσπάθεια και πιστεύω ότι θα αξιοποιηθεί με τον καλύτερο τρόπο. Πέραν αυτών ετέθη υπ’ όψιν του κ. Μπένου το μνημόνιο που υπάρχει μεταξύ του Δήμου Θηβαίων και του ιδρύματος Packard για την ανάδειξη του Ανακτόρου του Κάδμου. Θέλω να πιστεύω ότι θα έχουμε μια πολύ καλή πορεία στην αναζήτηση λύσεων για την ανάδειξη των ιστορικών μνημείων της πόλης μας και την τουριστική της αξιοποίηση».
Γοητευμένος από το Ιερό των Καβείρων δήλωσε ο κ. Σταύρος Μπένος τονίζοντας ότι «μπορεί να γίνει μια υποδειγματική αναστήλωση του και να αποκτήσει εικόνα, άποψη και επισκεψιμότητα».
Τέλος ο κ. Σβίγγος συνεχάρη τον πρώην Υπουργό για αυτήν την πολύ σημαντική του πρωτοβουλία και τον ευχαρίστησε θερμά για την επίσκεψη του στη Θήβα τονίζοντας ότι θα είναι συμπαραστάτης με στόχο την ανάδειξη και την προστασία των αρχαιολογικών μας χώρων.
Ύστερα από τη Θήβα, το πρόγραμμα του κ. Μπένου περιλαμβάνει επίσκεψη το αρχαίο θέατρο Ορχομενού (12.30) και το αρχαίο θέατρο της Χαιρώνειας (13.30). Στις 2.00 μ.μ. στο Δημαρχείο της Χαιρώνειας ο Νομάρχης Βοιωτίας κ. Κλέαρχος Περγαντάς, ο Δήμαρχος Χαιρώνειας και μέλος του Σωματείου ΔΙΑΖΩΜΑ κ. Νίκος Παπαγγελής και ο Πρόεδρος του Σωματείου κ. Σταύρος Μπένος θα δώσουν συνέντευξη Τύπου. Θα επανέλθουμε…

Δεν υπάρχουν σχόλια: