Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2010

Ο Ορχομενός ξαναμπαίνει στον Τουριστικό Χάρτη (;)


Του Λάμπρου Ρόδη,
Δημοσιογράφος – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ορχομενού


Με κάθε αντικειμενικότητα, η χθεσινή επίσκεψη του Σταύρου Μπένου στην πόλη μας – στην περιοδεία που πραγματοποίησε ως Πρόεδρος του ΔΣ του Διαζώματος (www.diazoma.gr) θα μπορούσε να χαρακτηριστική και ως… ιστορική από την άποψη και μόνο ότι ανοίγει ένα νέο, ελπιδοφόρο κεφάλαιο στην επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων της πόλης μας στον χάρτη της Βοιωτίας! Χωρίς υπερβολές, ο κ. Μπένος όχι απλά έμεινε ενθουσιασμένος από το Αρχαίο Θέατρο του Ορχομενού – που ήταν και ο κύριος σκοπός της επίσκεψής του στην πόλη μας – αλλά και από το Κέντρο Εικονικής Πραγματικότητας και γενικότερα από την συνολική θέση και σύνθεση που βρίσκονται οι κλασσικές και βυζαντινές αρχαιότητες του πολιτισμού των Μινύων. Δημοτική Αρχή και Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων, συνασπισμένοι προς την κοινή επιθυμία να αναδείξουμε τους θησαυρούς του τόπου μας, μέσα από το νέο πλαίσιο συνεργασίας που έχει ξεκινήσει το Διάζωμα - απέσπασαν την «διαβεβαίωση» πως η επίσκεψή αυτή θα έχει και συνέχεια Μάλιστα, σύμφωνα με όλες τις πλευρές, σε συνεργασία με την Θ` ΕΠΚΑ το Αρχαίο Θέατρο του Ορχομενού φαίνεται πως θα είναι ένα από τα πρώτα που θα προσπαθήσει να αναδείξει το Διάζωμα, καθώς τόσο η φυσική του θέση όσο και η κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα επιτρέπουν ευκολότερες παρεμβάσεις ώστε να δοθεί αμεσότερα σε χρήση! Θέμα το οποίο έθιξε ιδιαίτερα στον κ. Μπένο, ο Πρόεδρος του ΔΣ κ. Π. Υπερήφανος, τονίζοντάς του τη σπουδαιότητα που θα είχε για ολόκληρη την περιοχή η αναβίωση αρχαίων τραγωδιών στο χώρο αυτό ή άλλων προσεγμένων εκδηλώσεων, όπως συνέβαινε παλαιότερα στην πόλη μας.
Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως ήδη ο Καποδιστριακός Δήμος Ορχομενού έχει γίνει και επίσημα μέλος του Διαζώματος.
Προσωπικά, δεν έχω παρά να χαιρετίσω τα αποτελέσματα της επίσκεψης Μπένου στον Ορχομενό – χωρίς να θέλουμε να τα δούμε αποσπασματικά σε σχέση με τα γενικότερα οφέλη που προέκυψαν από αυτή σε όλο το Νομό – όμως είναι η πρώτη φορά που η παρούσα Δημοτική Αρχή κάνει έμπρακτες κινήσεις προς την αξιοποίηση των θησαυρών μας!
Με πρωτοφανή ζήλο, σύσσωμοι οι εκπρόσωποι του Δήμου Ορχομενού αγκάλιασαν αυτή την κίνηση και έμειναν έως το τέλος αυτής της περιοδείας μαζί με την αποστολή του Διαζώματος, ανταλλάσσοντας πολλές φορές απόψεις και προτάσεις για την αξιοποίησή τους. Το βάρος, όπως φάνηκε, έπεσε στον Ορχομενό και γι` αυτό αυτή η επίσκεψη δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη. Στο χέρι μας είναι πόσο θα την κυνηγήσουμε από δώ και πέρα.. ώστε το δίκτυο αυτό να ξαναβάλει στην πόλη μας στο «τουριστικό χάρτη»!

Δεν υπάρχουν σχόλια: