Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2024

Συνάντηση Δημάρχου Λεβαδέων κ. Δημήτρη Κ. Καραμάνη με το Δ.Σ. του ΕΣΥΝ παραρτήματος Βοιωτίας

 


Ο Δήμαρχος Λεβαδέων κ. Δημήτρης Κ. Καραμάνης συναντήθηκε την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024 με το Διοικητικό Συμβούλιο του Εθνικού Συμβουλίου κατά των Ναρκωτικών (ΕΣΥΝ) παράρτημα Βοιωτίας στο πλαίσιο των εθιμοτυπικών επαφών του Δημάρχου με συλλόγους και φορείς του Δήμου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΣΥΝ Βοιωτίας ενημέρωσαν τον Δήμαρχο για τις δράσεις και τους στόχους του παραρτήματος, για τις πρωτοβουλίες που αναπτύσσουν αυτό το διάστημα με αφορμή το επικείμενο νομοσχέδιο για την ψυχική υγεία που μεγάλο κομμάτι του αφορά στην πρόληψη των εξαρτήσεων και τις αρνητικές συνέπειες που αυτό επιφέρει, όπως επίσης και για τον προγραμματισμό εκδηλώσεων με κορύφωση όπως κάθε χρόνο το αντιναρκωτικό φεστιβάλ νέων, στις 26 Ιουνίου, παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών.  Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στην αναγκαιότητα στήριξη και περαιτέρω ανάπτυξης δομών στήριξης όπως το ΚΕΘΕΑ και τα κέντρα πρόληψης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος εξήρε το σημαντικό έργο που προσφέρει το ΕΣΥΝ στον τομέα της πρωτογενούς πρόληψης, για την ευαισθητοποίηση της κοινωνίας απέναντι στον πολυπαραγοντικό κοινωνικό φαινόμενο των ναρκωτικών και γενικά των εξαρτήσεων.  Υπογράμμισε ότι η νέα Δημοτική Αρχή θα συνεχίσει τη συνεργασία με το ΕΣΥΝ Βοιωτίας και δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Λεβαδέων θα βρίσκεται πάντα δίπλα τους προσφέροντας κάθε βοήθεια για την ενίσχυση των δράσεων στον αγώνα κατά των ναρκωτικών.   


Δεν υπάρχουν σχόλια: