Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2024

Μαζική κινητοποίηση των Θηβαίων στο πλαίσιο της 24ωρης Απεργίας

 


Σήμερα 28 Φεβρουαρίου 2024, στις 12.00 το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε κινητοποίηση στους Αγίους Θεοδώρους Θηβών στο πλαίσιο της 24ωρης Απεργίας. Πλήθος πολιτών έδωσε ηχηρό «παρών» διεκδικώντας τα δικαιώματά του.

  Σύλλογοι, φορείς και σωματεία της πόλης παρέστησαν με πανό διεκδικώντας μια δίκαιη, αξιοκρατική, ασφαλή και αξιοβίωτη ζωή έναντι στις κυβερνητικές αποφάσεις που ολοένα συρρικνώνουν τα αυτονόητα δικαιώματα των πολιτών και υποβαθμίζουν την ποιότητα της ζωής τους με την διαρκώς αυξανόμενη ακρίβεια, την άνιση φορολογία, την υποβάθμιση δομών και υπηρεσιών σε Υγεία, Παιδεία και Δικαιοσύνη.

  


Το Εργατικό Κέντρο Θήβας, η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδας, το Σωματείο «ΑΠΚΟ – ΜΟΡΝΟΣ», το Συνδικάτο Οικοδόμων Θήβας, το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Θήβας, ο Δικηγορικός Σύλλογος Θήβας όπως και άλλοι φορείς και σύλλογοι της πόλης ένωσαν τις φωνές του , διατυπώνοντας τα αιτήματά τους και δηλώνοντας σθεναρά την αντίστασή τους στις αποφάσεις που ελήφθησαν από την Κυβέρνηση, ερήμην τους.

   Οι νέοι αγρότες της περιοχής πλαισίωσαν την συγκέντρωση και έκλεισαν συμβολικά την είσοδο της Θήβας στέλνοντας ηχηρό μήνυμα.

   Ο Δήμαρχος Θηβαίων, κ. Γιώργος Αναστασίου αφού χαιρέτησε την μεγάλη κινητοποίηση, μεταξύ άλλων σημείωσε ότι οι Απεργίες θα έπρεπε να είναι σαν «μεγάλες γιορτές» αγώνα και διεκδίκησης, όμως η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση λαμβάνει στοιχεία ενός «ιδιότυπου μνημόσυνου» καθώς σαν σήμερα, πριν από ακριβώς ένα χρόνο, σημειώθηκε το φονικό δυστύχημα στα Τέμπη που κόστισε τις ζωές συνανθρώπων μας εξαιτίας της αμέλειας και της ακηδίας των ιθυνόντων, τονίζοντας ότι η τραγωδία αυτή δεν πρέπει να ξεχαστεί, ακόμα και αν πάρει χρόνο έως ότου αποδοθεί δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: