Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2024

Γιώργος Μουλκιώτης: «Υπεύθυνη η Κυβέρνηση για την διαρκή υποβάθμιση του Νοσοκομείου της Θήβας.»


 


Ο βουλευτής Βοιωτίας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής,  Γιώργος Μουλκιώτης προέβη σε κοινοβουλευτική παρέμβαση – ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας κ. Γεωργιάδη, με την οποία ζητά απαντήσεις για την διαρκή υποβάθμιση και απαξίωση του Νοσοκομείου Θήβας, εξαιτίας των μεγάλων ελλείψεων προσωπικού και της διαρκούς χειροτέρευσης των υποδομών του.

 

Στην ερώτηση επισημαίνεται ότι το Νοσοκομείο της Θήβας καλύπτει μια περιοχή περίπου 60.000 κατοίκων και εξυπηρετεί πάνω από το 50% του πληθυσμού του νομού Βοιωτίας. Παρόλα αυτά, το νοσοκομείο υποβαθμίζεται διαρκώς με ελλείψεις ιατρικού και νοσοκομειακού προσωπικού, καθώς και με την ελλιπή συντήρηση του κτιρίου και των λοιπών υποδομών, που χειροτερεύουν μέρα με την ημέρα, όπως τούτο επισημαίνεται στο Σωματείο Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Θηβών.

 

Τονίζεται ότι υπάρχει σημαντικότατο πρόβλημα στις παρούσες συνθήκες, καθώς ορισμένες ημέρες δεν εφημερεύουν βασικές ειδικότητες, όπως παθολόγοι, παιδίατροι, χειρούργοι και αναισθησιολόγοι. Οξύτατο δε πρόβλημα υπάρχει και στην λειτουργία των Τ.Ε.Π., όπου υπηρετούν μόνο 2 μόνιμοι ιατροί.

 

Επιπλέον, ο βουλευτής αναφέρει πως τα ανωτέρω προβλήματα συμπληρώνουν και οι τρομερές ελλείψεις σε νοσηλευτικό, παραϊατρικό και βοηθητικό προσωπικόΑρκετές κενές οργανικές θέσεις εντοπίζονται και στους κλάδους της εστίασης, του λοιπού βοηθητικού προσωπικού και της τεχνικής υπηρεσίας. Αξίζει να σημειωθεί πως, οι κενές οργανικές θέσεις για όλους τους κλάδους του νοσοκομείου είναι πάνω από 100.

Επίσης, σοβαρά προβλήματα λόγω έλλειψης προσωπικού έχει και το ακτινολογικό εργαστήριο, με διπλοβάρδιες, χωρίς ρεπό και πολλές φορές με ανάκληση αδειών, για να κρατηθεί το τμήμα ανοιχτό και να μην ταλαιπωρηθούν οι ασθενείς. 

Το νοσοκομείο λειτουργεί καθημερινά με προσωπικό ασφαλείας, δηλαδή 2 νοσηλεύτριες να εξυπηρετούν 35-40 ασθενείς, πράγμα απάνθρωπο, κουραστικό για τον εργαζόμενο και επικίνδυνο για τον ασθενή. Και ενώ το προσωπικό είναι αποδεκατισμένο, απολύθηκαν 3 εργαζόμενοι από την φύλαξη και έπονται οι απολύσεις άλλων 15 από τους κλάδους σίτισης και καθαριότητας, διότι θα αναλάβει εργολαβική εταιρία με (εννοείται) μεγαλύτερο κόστος για το δημόσιο.

 

Κατόπιν αυτών, ζητείται από τον αρμόδιο υπουργό να απαντήσει με σαφήνεια:

 

  •          Πώς προτίθεται  να αντιμετωπίσει τα σοβαρότατα προβλήματα του  νοσοκομείου Θήβας;
  •        Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί, προκειμένου να στελεχωθεί και να μην υποβαθμιστεί άλλο το νοσοκομείο Θήβας, καθώς και για να απολαμβάνουν οι ασθενείς υψηλού επιπέδου, σύγχρονες, δημόσιες και δωρεάν υπηρεσίες υγείας;
  •        Εάν υφίσταται σχετικός προγραμματισμός προσλήψεων και κάλυψης των κενών θέσεων ιατρικού και παραϊατρικού προσωπικού και ποιο το χρονοδιάγραμμά τους;

Δεν υπάρχουν σχόλια: