Τρίτη 20 Φεβρουαρίου 2024

Γιώργος Μουλκιώτης: «Καμία περαιτέρω ανοχή στην υποβάθμιση και υποστελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας»




 

Ο βουλευτής Βοιωτίας ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής,  Γιώργος Μουλκιώτης προέβη σε κοινοβουλευτική παρέμβαση – αναφορά προς τον Υπουργό Υγείας, με την οποία θέτει επί τάπητος τα εύλογα αιτήματα του ψηφίσματος της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Βοιωτίας και αιτείται άμεσων απαντήσεων.

 

Ο Γιώργος Μουλκιώτης δεδομένου ότι έλαβε το αναλυτικό ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Βοιωτίας, παρέθεσε στην αναφορά του τα κύρια αιτήματα, όπως η σοβαρή υποστελέχωση του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών του Γενικού Νοσοκομείου Θήβας, το έντονο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Παθολογική Κλινική του Γ.Ν Θήβας, η οποία διαχειρίζεται τον μεγαλύτερο όγκο ασθενών και έχει στην ευθύνη της το τμήμα covid, ελλείψει επαρκούς ιατρικού προσωπικού. Όμοιο πρόβλημα αντιμετωπίζει και η χειρουργική κλινική, που λειτουργεί μόνο με τρεις γιατρούς.

 

Κλείνοντας τόνισε εμφατικά, ότι δικαίως η Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Βοιωτίας διαμαρτύρεται, διότι δεν υπάρχει ακόμη προκήρυξη που να περιλαμβάνει το σύνολο των οργανικών θέσεων που είναι κενές, παρά τις επανειλημμένες ενημερώσεις για τα ως άνω θέματα. Ως εκ τούτου, κρίνεται αδήριτη η ανάγκη για την πλήρη στελέχωση με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, με στόχο την παροχή των βέλτιστων και υψηλού επιπέδου δημόσιων και δωρεάν υπηρεσιών υγείας.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: